Свързани новини

09.08.2022 16:08

Серина Уилямс се оттегля от голямата сцена след US Open

Видян 6771 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Серина Уилямс официално обяви, че приключва професионалната си спортна кариера след Откритото първенство на САЩ.


Последният турнир от Шлема за сезона стартира на 29 август, като той ще е последен и за една от най-великите спортистки в историята изобщо.


Освен това US Open ще е последният шанс на Серина да достигне рекордното постижението на Маргарет Корт от 24 титли в Шлема, което тя толкова дълго преследваше, но изгледите това да се случи не са големи.


След миналогодишния "Уимбъдлън", Серина прекара повече от година далеч от корта, а новината за нейното отпадане идва часове, след като тя постигна първата си победа от над 14 месеца насам.


Малко над месец преди 41-ия си рожден ден, голямата шампионка използва профила си в Инстаграм, за да съобщи новината. Цялата истина за нейното отказване ще стане ясна с публикуването на септемврийския брой на списание "Vogue", a с поста в социалните мрежи тенисистката само загатна за какво става въпрос.


"Идва момент в живота, в който човек трябва да избере да продължи в различна посока. Този момент винаги е труден, когато обичаш нещо толкова силно.


За мен това е тенисът, но сега обратното броене започна. Моят фокус вече е да бъда майка, както и да открия една нови и различна Серина. Сега обаче ще се насладя на следващите няколко седмици".


Макар последните години след раждането на нейната дъщеря да не бяха сред най-успешните за Серина на корта, в продължение на над 15 сезона тя брутално доминираше женския тенис.


Американката спечели 23 титли от Шлема, четири златни олимпийски медала със сестра си Винъс, а общата й бройка титли от ниво АТР е 73.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Питър Пакпадналофф 09.08.2022 21:57

    Разгеле! Дано само да не реши да се пробва и в мъжкия тенис, че с тия суперменски данни на Рафа НаДал-НаЗел и на Джокович ще им се стъжни кариерата....

  • 001 CNN 09.08.2022 17:18

    Всъщност, след нея светът ще стане по - малко стероиден, а и по - красив и бял !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец