Неотдавна по темата за стадионите на ЦСКА - София и Левски той обясни, че червените сами ще финансират изграждането на Българска армия и че пари за Левски няма да се дават, тъй като ако държавата отпуска средства за стадиони, те ще са за всички, а не за отделни клубове

Свързани новини

23.06.2022 15:33

Радостин Василев планирал футболните клубове да получат 100 млн. лева за инфраструктура

Видян 3865 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на спорта в оставка Радостин Василев каза, че ръководството на министерството (ММС) е работило по програма за отпускане на средства за професионалните футболни клубове, с които да се подобри инфраструктурата им. Не е тайна близостта му с ЦСКА и финансовия бос там.



"За първи път изготвихме програма за футболните клубове. Която, може би ще представя, ако имаме още две-три седмици - 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз", каза Василев пред БНТ.



Неотдавна по темата за стадионите на ЦСКА - София и Левски той обясни, че червените сами ще финансират изграждането на Българска армия и че пари за Левски няма да се дават, тъй като ако държавата отпуска средства за стадиони, те ще са за всички, а не за отделни клубове.



На въпрос за евентуалното отнемане на лиценза на БФС, той отговори: "Никога не е късно, нека не бързаме - имаме още две-три седмици пред нас".



Преди време Василев каза, че ако има правно основание, би отнел лиценза на футболния съюз въпреки последствията от това. Той принуди БФС да организира и конгреса през пролетта, за да бъде гласуван бюджетът.
Той си постави висока оценка за работата по разкриването на нередности в министерството на спорта. По думите му сега ММС е по-добре организирано.



"За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих критики контролирано от федерации, свързани с политически партии. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби