Евгени Марчев (вляво) бе назначен от Радостин Василев (вдясно) броени дни преди да подпише анекса към договора с "ЦСКА-София" от името на "Сердика спортни имоти", а сега обжалва заповедта на Весела Лечева за освобождаването си от длъжността изп. директор на държавното дружество и отказва информация за съдържанието на споразумението.

Свързани новини

16.09.2022 10:49

Продължава укриването на анекса за ст. Българска армия

Видян 5483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от четири месеца след подписването на анекса към договора за ползване на ст. "Българска армия" от страна на "ЦСКА-София" продължава да няма никаква яснота за какво са се споразумели Министерството на младежта и спорта - в лицето на стопанисващото дружество "Сердика спортни имоти" (ССИ), и футболният клуб, притежаван от Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков, съобщава в. Сега.


При сключването на сделката на 5 май 2022 г. беше съобщено само, че новите клаузи ще позволят на наемателя да построи изцяло ново съоръжение в държавния имот в Борисовата градина в столицата.

Как точно ще стане това и какви ангажименти е поела държавата към частния инвеститор обаче и до ден-днешен никой не знае - въпреки множеството опити, включително на депутати от 47-ото Народно събрание, да получат тази обществено значима информация. Всъщност поне двама души извън футболния клуб знаят - бившият спортен министър Радостин Василев и назначеният от него точно 6 дни преди подписването на анекса изп. директор на ССИ Евгени Марчев. И двамата обаче грижливо и упорито крият съдържанието на споразумението.

Служебното ръководство на ММС начело с министър Весела Лечева също изглежда неспособно да разбули мистерията. На камък удрят дори намеренията му за смяна на шефовете на "Сердика спортни имоти", назначени от Радостин Василев в последните дни на април. Издадената на 25 август от Лечева заповед за освобождаване от длъжност на настоящия Съвет на директорите е обжалвана в съда от Евгени Марчев и той продължава да управлява държавното дружество. А също и да отказва информация, изискана от него по законов път.

В средата на август "Сега" изпрати до ММС серия въпроси по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) във връзка с евентуалното строителство на нов стадион на мястото на "Българска армия". В пет отделни питания поискахме да научим:

1) какви клаузи включва анексът;

2) какъв е размерът на погасените задължения от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата