Свързани новини

25.02.2010 15:18

Пешич: Няма да поемам България на този етап

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският треньор Светислав Пешич заяви, че би искал да поеме клубен отбор, като по този начин отхвърли за пореден път възможността да замени Пини Гершон на поста национален селекционер на българския баскетболен отбор, предаде БГНЕС.


Пешич заяви, че се радва да се върне в страната, където е започнал да записва успехи като треньор. Той изрази задоволството си, че може да помогне на българския баскетбол в ролята си на консултант по време на провеждащия се в момента лагер на мъжкия ни национален тим. "Няма никакъв шанс да поема националния отбор на България на този етап. Вече отказах такава оферта от Полша преди да реша да помагам на националния отбор на България като консултант, но никога нищо не трябва да се изключва, това може да стане следващата година, може да се случи и по-нататък. Няма да поемам национален тим, който да водя на Световното първенство. Искам да се върна отново начело на клубен отбор, това е моята цел. Засега обаче тези тимове, на които искам да стана наставник, си имат треньори и трябва да изчакам да изтече договора на някой от тях. Не е задължително да е отбор, който играе в Евролигата - достатъчно е клубът да е със сериозни амбиции и организационно стабилен", каза треньорът, който е световен шампион с бивша Югославия.
Сръбският треньор добави, че страната ни има фантастичен потенциал от гледна точка на перспективни млади състезатели. "Много е важно да се работи с младите. Вие имате талант като Божидар Аврамов, който е плеймейкър с голям потенциал. Някой обаче трябва да отиде при него, да разговаря с него, така трябва да се работи с младите играчи. Днес видях голям потенциал на тренировката, само трябва да се работи".
Пешич сподели още, че според него нашата страна има отлични шансове да бъде домакин на Европейско първенство в близките години.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец