Олимпиакос и Везенков

Свързани новини

05.06.2023 15:14

Олимпиакос и Везенков направиха първата крачка към титлата в Гърция

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-добрият баскетболист в Европа за 2023 година Александър Везенков поведе Олимпиакос към титлата на Гърция. Българският национал бе най-резултатен при драматичния успех със 73:70 (26-14, 15-19, 20-15, 12-22) в първия финал срещу вечния съперник Панатинайкос. Червено-белите поведоха с 1:0 в серията, която е до три победи от пет мача. Първият мач на финалите се игра в Двореца на мира и приятелството в Пирея, като следващата битка ще бъде на 8 юни.


Срещата между двата отбора се оказа изключително оспорвана и драматична - достойна за финал. На старта си пролича надмощието на Саша и червените, където само в първата четвърт Везенков вкара цели 16 точки. Въпреки това обаче възпитаниците на Христос Серелис видяха пробойни в защитата на момчетата на Йоргос Барцокас и бързо се възползваха от тях. Българинът не позволи това да се случи и в началото задържа под контрол стрелбата на тима си, а след това се захвана и с цялостната игра по паркета, за да гарантира победата на съотборниците си, лишавайки се до голяма степен от солови отигравания.


Най-резултатен за победителите бе Везенков с 20 точки и 7 борби. Томас Уолкъп го последва с 13 точки и 7 асистенции, а с 12 точки се нареди Костас Слукас. Друг изключително важен състезател за тима бе Мустафа Фал, който вкара 11 точки и асистира 5 пъти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне