Свързани новини

12.01.2022 09:42

Новак отвори очите на 30 милиона роби в Австралия: Бащата на Джокович

Видян 8644 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия период в кариерата си, накрая той ще е големият победител от фиаското в Австралия, категоричен бе пред bTV баща му Сърджан.Последните няколко дни са кошмарни за тенисист номер 1 в света. Първо получи медицинско изключение да играе на Australian Open без да е ваксиниран, след това не му позволиха да влезе в Австралия и го изолираха в хотел за емигранти. Спечели обжалването на депортацията си и излезе на свобода поне засега, тъй като всеки момент министърът по емиграцията може да му отнеме отново визата, този пък окончателно.


Според Сърджан Джокович австралийските власти са се уплашили, тъй като синът му е показал на местните хора, че ваксинирането е личен избор и никой не трябва да го налага насила. "Какво мислиш ти, братко мой, българино? Дали мислиш, че и ние сме поне толкова достойни, колкото швейцарците, испанците, англичаните, или германците? Дали и ние сме наистина толкова достойни, дали струваме поне, колкото тях? Питам те? Не сме ли и ние хора, както всички останали? Защо така се държат с нас? На света има повече от 7 милиарда души, защо ние от Източна Европа, от Балканите, от Близкия Изток или от Русия да бъдем по-маловажни като личности? От Индия, от Китай, от Африка, от Южна и Централна Америка? Нима всички ние сме по-малко ценни като хора? Не ми се вярва да е така и отказвам да вярвам в това. Но въпреки че сме равни като хора, има една каста, която си позволява да ни гледа отвисоко. Стига толкова!", започна да излива душата си пред bTV ядосаният баща на носителя на 20 титли от Големия шлем.

"Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което вярваме. Именно това в момента прави Новак. И това породи към него омраза в Австралия. Цели две години, 30 милиона души в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 До 001 12.01.2022 12:40

    Забравих да добавя, че до сега търсих и думата 'СПРАВЕДЛИВОСТ' в речника.За мое лично голямо съжаление, се оказа, че и тя също е отпаднала от българския съвременен речник. Така, че ни остава само да се "забавляваме страхотно яко, до степен на невероятност"! А думи от рода на национално достийнство, справедливост, чест, солидарност, вече напълно ще излязат от употреба, като неактуални, старомодни безсмислици. Има идея новия речник за 2024 година,да е от общо 8 страници и да се състои от 350 думи, 'макс'.Предимно от чуждици, интернетни съкращения на новодуми,'иконки', 'муцунки' и шаренки 'символчета'.

  • 002 До 001, от Кака ти Милка 12.01.2022 11:10

    Уважаеми съмишленико, Най-старателно проверих в 'новобългарския' речник от 2022 г., за думата "достойнство". Уви, за съжаление няма такава дума в употреба в съвремения български език! На края на речника пише, че думите от рода на "достойнство", "солидарност", "чест" и още 2 дузини подобни думи, са извадени от българския речник,за да не се хабяло напразно място в него. И заради пълната липса на всякакъв интерес от тяхната употреба, още от 01.01.2000г. Търсих и думата "достойнство" във вид на фразата, "национално достоинство". Оказва се, че тази фразата "национално достойнство", в българския език вече е напълно остаряла и неактуална и е излязла от употреба, веднага след завършването на ПСВ и след подписването на Ньойския договор, точно на 27 ноември 1919 г. Изразът "национално достойнство" не съществува в българския език от 103 години! За сметка на тези неактуални забравени думи, "достойнство", "солидарност","чест", днес на всяко изречение,ако не задължително, то поне пожелателно е да се използват думи от рода на "страхотно", "яко", "невероятно", "суперско","забавляваме" и още много подобни изтънчени за ухото естета "думи".

  • 001 Anonimen 12.01.2022 10:11

    Джокович има достойнство и воля да го отстоява. вж."достойнство" в речника за остарели думи

RSS

Най-нови

Виктория Асенова

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви