Свързани новини

06.03.2009 19:07

Никола Чонгаров осми на слалома от Световното в Гармиш

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникален успех постигна националният състезател Никола Чонгаров днес на Световното първенство за младежи в германския класически зимен курорт Гармиш - Партенкирхен, съобщиха от БФСки, предаде БГНЕС.


В най-техничната дисциплина - слалома, Никола се изкачи до 8-то място в крайното класиране, като само 17 стотни не му достигнаха да се изравни със заелите 5-та позиция французин Франсоа Плац и австриец Томас Кьониг, а едва 3 стотни го отделиха от словенеца Патрик Язбец, заел 7-то място. Победител в състезанието и носител на титлата световен шампион за младежи в слалома стана норвежецът Йеспер Рийс - Йохансен, а второ, трето и четвърто място заеха съответно американците Томи Форд и Нолан Каспър и французинът Виктор Муфат Джеандет. След първия манш, Чонгаров заемаше временната 17-та позиция, но с съвършено второ спускане по слаломното трасе, той даде най-добро време във втория манш, което остана неподобрено до края на състезанието. Така в крайна сметка стартиралият с 42-ри номер Никола, се изкачи до отличната 8-ма позиция в крайното класиране за световната младежка титла в слалома.


Постижението на Чонгаров е найстина уникално, за което свидетелсваха множеството поздравления от всички съперници, получени от българина, докато стоеше през цялото дълго време на мястото на временния лидер във финалната зона. Емоции за всички от българския отбор предизвикваха възгласите на диктора на финала, който след всеки от следващите 10 състезатели повтаряше: "...и продължава да води българинът Никола Чонгаров!"


Независимо че голямата разлика от първия манш позволи на 7 алпийци в крайна сметка да се окажат пред него в класирането, радостта на българския отбор и треньори беше заслужена. Специално за SKI.BG националният треньор Иван Гребенчарски, коментира успеха, обединявайки емоциите в три думи: "Супер щастливи сме!"


В днешния слалом от останалите български представители Костадин Мутавчиев е 54-ти, Стоян Върбанов не завърши първия, а Стефан Присадов не завърши втория манш.


В класирането за комбинацията Никола Чонгаров е 11-ти.


След чудесния финал на Световното първенство за младежи, българските млади национали продължават своята програма, като най-вероятно ще се отправят към Хинтерщодер, Австрия, където на 9-ти и 10-ти март ще участват в два гигантски слалома от календара на ФИС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион