Свързани новини

13.12.2022 22:12

Меси на златния финал в Катар

Видян 5694 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси ще играе на големия финал на Световното първенство по футбол в Катар и има шанса да завърши неповторимата си кариера с голямата купа на планетата, освен че вероятно ще се окаже и с наградата за голмайстор на турнира. Лидерът на Аржентина, раздаващ се с яко тичане по целия терен и сякаш притежаващ перпетуум мобиле, изведе отбора си до мача за шампионската титла.


Той вкара дузпа и направи две гениални асистенции за головете на младия си 22-годишен наследник в тима Хулиан Алварес на полуфинала. Хърватският противник на южноамериканците не успя да намери съпротивителни сили да се изправи срещу бързата и хитра игра на синьо-белите.


Легендата на балканците Модрич напусна с наведена глава терена още десет минути преди края на редовното време и така си спести наложителния поклон пред истинския маестро на терена, комуто преди 4 години отне заслужена Златна топка. Меси без друго има 7, но си заслужава да се напомни в името на справедливостта.


Лионел Меси и съотборниците му ще играят на финал отново след осемгодишна пауза. През 2014 г. те загубиха драматично от Германия. В петте си финала досега аржентинците имат две победи (1978 и 1986 г.) и три загуби.


"Горд съм, че ще мога да завърша кариерата си на световни първенства, играейки на финала. Със сигурност това ще бъде последният ми мач на такива турнири. Има много време до 2026 г., затова се надявам да завърша по най-добрия начин", каза Меси след срещата.


В двубоя той отбеляза своето 11-то попадение на световни финали и е №1 в историята на Аржентина. Освен това Меси изигра своята 25-та среща на световни първенства, а в неделя ще излезе еднолично на върха пред Лотар Матеус.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей