Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна сред най-добрите петима състезатели за сезона в Евролигата, заяви, че е много щастлив и горд от признанието

Свързани новини

18.05.2022 15:30

Мечтая за титлата в Евролигата: Александър Везенков

Видян 1873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна сред най-добрите петима състезатели за сезона в Евролигата, заяви, че е много щастлив и горд от признанието.


 


„Без моите съотборници, треньорите, както и семейството, и тези, които ме подкрепят, това нямаше да е възможно“, коментира Везенков пред BN Sports. „Това, което ме вълнува в момента е само отборът и предстоящата Финална четворка на Евролигата. Зад успехите стои много труд, постоянство и часове прекарани на терена, така че да мога да напредвам и да показвам най-доброто от себе си през сезона“, каза още българският национал.


 


„Чувствам се добре. Ще има и малко напрежение с наближаване на полуфинала, но като цяло се усещам добре. Постигнахме целите до момента, но не искаме да спираме дотук. Имаме работа за вършене в четвъртък.



Ще сме готови и ще се вложим на 100 процента. Честно казано, не очаквах да бъде толкова трудно на четвъртфиналите. Знаех, че Монако е много добър отбор, но те бяха наистина страхотни. Радвахме се като малки деца за класирането във Финалната четворка. Когато усилията ти са възнаградени, е много приятно“, добави Везенков.


 


По повод съперника в полуфиналите на Евролигата в сръбската столица Белград – Анадолу Ефес, Александър Везенков коментира, че това е опитен и качествен отбор. „Това е шампионът на Европа. Имат добри индивидуални играчи, но не е само това. Сплотени са, опитни и ключът ще е да контролираме темпото на мача. Да играем същата здрава защита както срещу Монако и да редуцираме грешките“, каза българинът.


 


Попитан дали през 2012-а и 2013-а, когато Олимпиакос спечели две поредни титли, а Везенков носеше екипа на солунския Арис, е мечтал за нещо подобно, националът отговори: „Това определено ми е мечта. Когато гледаш всички тези страхотни баскетболисти си казваш, че и ти искаш да си на тяхно място един ден. Това време дойде и трябва да му се насладим, защото никога не се знае кога ще имаш отново подобна възможност.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.