Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след трансфера си от Монако за 180 милиона евро преди пет години

Свързани новини

22.05.2022 09:05

Мбапе подписа 3-годишен договор с ПСЖ

Видян 7056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

23-годишният френски футболен национал Килиан Мбапе е подписал нов договор с шампиона на страната Пари Сен Жермен до 2025 година. Новината обяви лично футболистът снощи. Предишният контракт на нападателя с ПСЖ беше до 30 юни 2022 година.


 


"Това е моят дом, моят град, както винаги съм казвал. Ще продължа да играя в Пари Сен Жермен, за да печелим още титли заедно", каза Мбапе.


 


Очакваше се той да напусне френския шампион и да облече екипа на Реал (Мадрид). По-рано вчера 23-годишният футболист е провел финален разговор с президента на испанския гранд Флорентино Перес и го е информирал, че няма да премине на "Сантяго Бернабеу".


 


Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след трансфера си от Монако за 180 милиона евро преди пет години.


 


Удължаването на договора на Пари Сен Жермен с нападателя Килиан Мбапе подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост. Това се посочва в официалното изявление на ръководството на първенството на Испания, което на страницата си в Туитър публикува журналистът на телевизионния канал "Скай Спорт Италия" Фабрицио Романо.


 


На 16 май "Гадзета дело Спорт" съобщи, че Мбапе ще премине в испанския Реал Мадрид от ПСЖ със свободен трансфер, като заплатата на играча ще бъде 40 милиона евро годишно с бонус от 40 милиона евро при подписване на договора. На 20 май "Евроспорт" обяви, че ръководството на ПСЖ е предложило на футболиста до 300 милиона евро като бонус и заплата от 100 милиона евро годишно за удължаване на споразумението. Вчера Мбапе сложи подписа си под нов договор с парижкия клуб до 2025 година.


 


"Удължаването на договора на нападателя Килиан Мбапе с френския футболен клуб Пари Сен Жермен подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост. Възмутително е, че клуб като ПСЖ, който загуби 700 милиона евро през миналия сезон, може да продължава договорите на играчи за такива рекордни суми. В тази връзка ръководството на първенството на Испания ще подаде жалба срещу ПСЖ до УЕФА, както и до административните и данъчните власти на Франция и компетентните органи на Европейския съюз, за ​​защита на икономическата система на европейския футбол", се казва в изявлението.


 


Източник: БНР


Снимка: БГНЕС


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв