Наумов се прояви още веднъж в продължението на мача, отразявайки този път удар на Игор Тиаго.

Свързани новини

25.05.2023 09:35

Лудогорец спечели за трети път купата на България

Видян 4337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Лудогорец спечели за трети път купата на България по футбол. Във финала шампионите се наложиха с 3:1 над домакина ЦСКА 1948. Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" в столицата, но премина при рекордно слаба посещаемост от малко над 1000 души. Това не попречи на темпото на игра, което бе доста високо. Още от първите минути Лудогорец наложи натиск, с който футболистите на старши треньора Ивайло Петев опитаха да решат рано мача. По-малко от две минути след началото на мача Игор Тиаго не успя да засече подаване на Игор Пластун на метър от голлинията на Даниел Наумов.

В следващата атака бранителят на ЦСКА 1948 Елитон спаси сигурен гол, избивайки с крак удар на Оливие Вердон. Активната игра на Лудогорец все пак даде резултат в осмата минута. Даниел Наумов не се намеси добре при центриране от десния фланг на Кирил Десподов и от няколко метра Кайо Видал нямаше проблеми да вкара на празна врата.
Натискът на гостите намаля чак след 20-ата минута, което позволи на ЦСКА 1948 да изнесе играта в по-предни позиции. В 35-ата минута Ивайло Чочев пробва късмета си с далечен удар, но Симон Слуга изби в корнер.

Две минути преди почивката обаче Лудогорец успя да удвои преднината си. Педро Нареси получи топката в средата на терена и пусна извеждащ пас към Десподов. Той отклони по земя и Кайо Видал за втори път се оказа в прегръдките на съотборниците си, реализирайки за 2:0

На полувремето старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев направи две смени. В игра се появиха Марио Топузов и Стийв Фуртадо, които замениха Емил Ценов и Реян Даскалов. Това освежи играта на столичани и през втората част те изглеждаха много по-опасни в атака.

Още в първите секунди на второто полувреме символичните домакини можеха да намалят изоставането си. Алекс Колев отправи крайно нестандартен удар с пета от въздуха, но с върха на пръстите си вратарят на Лудогорец Симон Слуга изби в напречната греда, след което топката бе изчистена.

В ответната атака "орлите" стигнаха до трети гол чрез Спас Делев, но след намесата на системата за видеоповторения (ВАР) голът бе отменен заради засада на Кайо Видал.

ЦСКА 1948 съкрати изоставането си на 1:2 в 59-ата минута. Добра комбинация на "червените" по левия фланг завърши с ниско центриране на Георги Русев и Ивайло Чочев от границата на вратарското поле прати топката в мрежата на Слуга.

Десет минути по-късно Елитон също вкара за домакините, но и неговият гол, както този на Делев, бе отменен след консултация с ВАР.

Системата ВАР имаше още една ключова намеса в 81-вата минута на мача. Тогава обаче тя призна гол на Лудогорец, който в реално време бе отменен заради засада. Влезлият като резерва Матиас Тисера завърши бърза контраатака, която премина през Мануел Шоу и Рай Нашименто. Съмненията на съдиите бяха, че при паса на Шоу към Нашименто е имало засада, но такава повторенията показаха, че няма.

В 88-мата минута Рай Нашименто излезе сам срещу Наумов, но този път националът на България спаси. При контраатаката за ЦСКА 1948 Алекс Колев пробва далечен удар от въздуха, който мина на броени сантиметри над напречната греда на Лудогорец.

Наумов се прояви още веднъж в продължението на мача, отразявайки този път удар на Игор Тиаго.

До края на мача нов гол не падна и за трети път след 2012 и 2017 година Лудогорец вдигна второто най-важно отличие в българския футбол.


Източник: БНР


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...