16.06.2022 11:06

"Лудогорец" има добър път към големите пари в Европа

Видян 3411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският футболен хегемон "Лудогорец" вече е наясно със съперника си в I квалификационен кръг за Шампионската лига и дори с евентуалния следващ във втората пресявка. Дали наш отбор отново ще успее да пробие в "Лигата на богатите" след 6-годишна пауза (б.р. - последното участие бе през есента на 2016 г., също на разградчани)? Шансовете за утвърдителен отговор са значителни, но при две условия - "Лудогорец" да не направи груба грешка на ниските нива и да има здравословна доза късмет на последните препятствия преди групите.


 


Добрият коефициент на клуба (23.000) благодарение на представянето в предишни години осигури на разградчани шанса да бъдат поставени при жребия в I и II предварителен кръг. На първото стъпало очаквано нямаше твърде опасни противници сред непоставените и се падна сравнително приемлив тим - черногорският "Сутиеска".


 


Във втората фаза също няма да е много трудно. Ако "Лудогорец" се класира там, ще срещне "Шамрок Роувърс" (Ирл) или "Хибърниънс" (Мал).


 


И тук вече идва мястото за късмета. "Лудогорец" трябва да стиска палци в предните фази да отпадне някой измежду "Карабах" (Азерб, коеф. 25.000) или "Малмьо" (Шв, 23.500), за да бъде поставен в III кръг. Така ще може да се надява на приемлив жребий. Защото място в урната на непоставените би означавало среща с тимове като "Цървена звезда", "Динамо" (Загреб), "Олимпиакос", "Виктория" (Пилзен) - все отстранявани преди от разградчани, но със сигурност нежелани отново.


 


В допълнение - място сред поставените (или поне успех над поставен тим) ще позволи на "Лудогорец" да избегне "големите" акули в плейофите към големите пари (минимум 16 млн. евро за влизане в груповата фаза!).


 


Ясно е, че попадане в компанията на най-елитните отбори в Европа е голямата цел пред "Лудогорец" и треньора Анте Шимунджа. Потвърди го и един от титулярите - Бернард Текпетей, който обяви, че няма да бъде продаден въпреки офертите към него, докато не приключи атаката на тима за Шампионската лига.


 


Но дори и неуспех някъде по пътя не означава край на еврокампанията не само за "Лудогорец", но и за който и да е от останалите шампиони в Европа. Провал още в I пресявка на ШЛ препраща към II предв. кръг на Лига на конференцията (ЛК), където ще чака загубилият от двойката "Будьо/Глимт" (Нор) - "Клаксвик" (Фар. о-ви).


 


Неуспех на второто стъпало към ШЛ дава право на участие в III кв. кръг на Лига Европа (дори загуба там не е фатална и носи утешително участие в плейоф за групите на ЛК). Елиминиране в III пресявка на ШЛ води към плейофите за групите на ЛЕ (там пък загуба праща директно в групите на ЛК). А последната възможност "Лудогорец" я отигра миналия сезон - достигане до плейоф за ШЛ, загуба и директно влизане в групите на ЛЕ.


 


Както е видно - пътят към големите пари не е невъзможен. А и УЕФА дава добри шансове за по-малки "трохи", които не са за пренебрегване (3,85 млн. евро за място в групите на ЛЕ и 3 млн. евро за групите на ЛК).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!