Ливърпул се класира на финала в турнира за Купата на лигата след 1:1 срещу Фулъм в реванша от полуфиналите.

Свързани новини

25.01.2024 10:04

Ливърпул е на финал за Купата на лигата

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ливърпул се класира на финала в турнира за Купата на лигата след 1:1 срещу Фулъм в реванша от полуфиналите. Червените продължават след 3:2 в общия резултат.

В мача за трофея на 25 февруари Ливърпул ще играе с Челси. Двата тима ще се срещнат на финал в турнира за втори път в последните три сезона. През 2022 г. червените надделяха с дузпи.

Ливърпул започна мача с удари на Луис Диас и Дарвин Нунес, които обаче не бяха точни. Гостите поведоха в 11-ата минута, когато Луис Диас получи топката на фланга, пое я на гърди и премина покрай Тимоти Кастан, а след това я прати във вратата. Нунес удари греда в 28-ата минута, а при добавката Диас вкара, но след това беше отсъдена засада.

След почивката Фулъм беше близо до гол, но Андреас Перейра уцели гредата. Нунес два пъти опита удари за Ливърпул, но без успех. В 77-ата минута Фулъм изравни. Хари Уилсън проби и центрира остро към Иса Диоп, който отклони топката във вратата. Хименес стреля малко след това, но Келъхър спаси. До края домакините опитаха натиск, но гостите удържаха.

Червените от града на Бийтълс се класираха за финала в турнира за рекорден 14-и път. Три от тях са с Юрген Клоп начело. С повече в историята на Ливърпул е единствено легендата Боб Пейсли, извел тима до 4.

Статистиката е на страната на Ливърпул преди битката на Уембли на 25 февруари. И в четирите случая, в които мърсисайдци вкараха поне 13 гола за Купата на лигата, отборът триумфира - 16 през сезон 1994/1995, 20 през 2000/2001, 13 през 2002/2003 и 14 през 2011/2012.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни