За Ледецки това е втора титла от това първенство, както и общо 17-а в кариерата, като тя е успявала да стъпи на световния връх в общо пет различни дисциплини, три от тях индивидуални

Свързани новини

21.06.2022 15:49

Ледецки стъпи за 17-и път на световния връх

Видян 2342 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кейти Ледецки спечели четвърта поредна световна титла по плуване в дисциплината 1500 метра свободен стил на първенството в Будапеща. Ледецки в нито един момент не изглеждаше под напрежение за своето първо място и завърши с време 15:30,15 минути, едва 10 секунди по-слабо време от собствения си световен рекорд от 2018-а година. За да бъде доминацията на отбора на САЩ пълна, второто място също е за американка – Кейти Гримс.


 


16-годишната Гримс, която получи поздравления най-напред от шампионката, се превърна във втората най-млада медалистка на 1500 метра свободен стил след самата Ледецки при първата й победа през 2013-а г.



За Ледецки това е втора титла от това първенство, както и общо 17-а в кариерата, като тя е успявала да стъпи на световния връх в общо пет различни дисциплини, три от тях индивидуални. Постижение, което само нейният сънародник Майкъл Фелпс е успявал да направи.


 


След третия ден на игрите вече са раздадени 14 комплекта медали, като на първо място е САЩ с общо 18 отличия, 7 от които златни, а в общата класацията следват Италия с 3 златни и Австралия с 2.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева