26.01.2023 16:01

Лечева: Наш приоритет е завършването на "Арена Бургас"

Видян 4033 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за практикуване на различни видове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт. Проектът се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.


Лечева подчерта, че сътрудничеството между централната и местната власт е важно, защото само в синхрон могат да се постигнат добри резултати за гражданите. Кметът на Бургас се обърна към Лечева с думите: „Вие градите, а нe рушите“. Министър Лечева направи и инспекция на многофункционалната зала в Бургас. Тя разгледа състезателната и тренировъчната зала, съблекалните, помощните помещения, за да провери какви дейности се извършват.


„Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който извършва изграждането на зала „Арена Бургас”. Ръководството на „Академика 2011” следи как се изпълняват строително-монтажните дейности също с ежеседмични проверки”, заяви Лечева. „Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да изпълни поетите ангажименти в сроковете, за които постигнахме съгласие“, добави тя.


От датата на встъпване на служебното правителство на власт няма сключвани договори или анекси за зала „Арена Бургас“. Министър Весела Лечева разгледа и модерния плувен комплекс „Парк Арена“, който отговаря на всички най-високи изисквания и е пример за успешна инвестиция в спортна инфраструктура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и