Свързани новини

08.11.2021 10:11

Канело Алварес стана абсолютен световен шампион с нов успех с нокаут

Видян 1044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канело Алварес стана първият абсолютен световен шампион в супер средна категория след победа с технически нокаут в 11-ия рунд срещу Кейлъб Плант в Лас Вегас. Мексиканецът взе пояса на IBF и го добави към титлите на WBA, WBC и WBO, които вече имаше.


Преди мача Алварес каза, че ще нокаутира съперника си в 11-ия рунд, а на ринга изпълни прогнозата си. Той първо свали Плант с ляво кроше, последвано от десен ъперкът. Американецът стана на крака, но Алварес веднага атакува отново и го свали втори път, с което сложи край на мача.


Откакто световните титли в професионалния бокс са четири, Алварес е едва шестият боксьор, който държи едновременно всички пояси в някоя категория. Преди него това са правили само Бърнард Хопкинс и Джърмейн Тейлър в средна категория, Терънс Кроуфорд в лека полусредна, Александър Усик в полутежка и Джош Тейлър, който е безспорен шампион в лека полусредна в момента.


Алварес вече има 57 победи (39 с нокаут), две равенства и една загуба в кариерата си. Той е първият мексиканец, станал безспорен световен шампион в някоя категория. На 31 години мексиканецът вече е държал общо 12 титли в четири различни категории.


Алварес успя да обедини всички пояси само 11 месеца след влизането си в супер средна категория, като по пътя нокаутира трима боксьори, които нямаха поражение преди да го срещнат - Калъм Смит за поясите на WBA и WBC, Били Джо Сондърс за този на WBO и Плант за IBF. В този период направи и още един мач срещу Авни Йълдъръм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец