Свързани новини

19.11.2021 09:55

Ивет Горанова ще играе за бронзов медал на световното първенство по карате

Видян 1095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийската шампионка по карате в категория до 55 кг Ивет Горанова си осигури място в мача за бронзовия медал от световното първенство в Дубай. Тя успя да победи в репешажа Джералдин Пеня Барко от Колумбия след 2:2 и сеншу, предаде БНР.


Горанова ще излезе отново на татамито в събота (20 ноември) около 10:00 ч. българско време. Нейна съперничка ще бъде Дженифър Уорлинг от Люксембург. Ако спечели отличието, олимпийската шампионка ще повтори постижението си от предишното световно първенство. През 2018 г. тя извоюва бронзов медал.


Българката изгуби шанс за титлата след като на четвъртфинала претърпя поражение от Тринити Алън (САЩ). Преди това тя победи олимпийската финалистка Анжелика Терлюга (Украйна) и Микаела Енрикес (Еквадор).


В категорията на Горанова нещата се развиха драматично. На полуфинал Тринити се изправи срещу Уорлинг. Американката поведе с 5:1, но не доигра мача заради контузия. След контестация съдиите решиха, че вина за травмата има нейната съперничка и отсъдиха място във финала на Алън.


По-рано през деня Васил Ривов завърши на 7-о място в категория до 67 килограма. Той беше много близо до мача за бронза, след като победи в първия репешаж, но във втория отстъпи на европейския шампион Ксенос Дионисиев.


Отборът на България при мъжете кумите ще се включи в отборната надпревара от втория кръг, който ще се проведе в петък (19 ноември).


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от