Така испанците задминаха португалците с 1 т. в крайното класиране и се присъединиха към Хърватия, Италия и Нидерландия, които спечелиха битката в останалите три групи от най-горната дивизия в Лигата на нациите. Финалната четворка ще се проведе от 14 до 18 юни 2023 г., като домакинът ще бъде избран сред четирите участника. Засега интерес да организира турнира е заявила единствено нидерландската федерация (KNVB).

Свързани новини

28.09.2022 15:27

Испания победи Португалия и се класира за финалната четворка в Лигата на нациите

Видян 3755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испания стана последният участник във финалната четворка на Лигата на нациите - комерсиалния турнир за национални отбори на европейската футболна асоциация УЕФА. Ла фурия роха се пребори за място на финалите по изключително драматичен начин, побеждавайки Португалия с 1:0 като гост в Брага с късен гол на Алваро Мората.


Домакините, предвождани от суперзвездата Кристиано Роналдо, се нуждаеха от равенство, за да запазят лидерската си позиция в група 2 от Лига А. Но след като пропуснаха всички добри положения, създадени пред вратата на Унай Симон, бяха наказани от голмайстора на Атлетико (Мадрид) в самия край на мача.
В 88-ата мин. Мората завърши на празна врата триходова комбинация на испанците след центриране на Дани Карвахал отдясно и пас с глава на влезлия като резерва дебютант Нико Уилямс. В последните секунди на редовното време мореплавателите имаха шанс да изравнят, след като Роналдо беше изведен на добра позиция, но ударът му от малък ъгъл беше спрян с крак от Симон.


Така испанците задминаха португалците с 1 т. в крайното класиране и се присъединиха към Хърватия, Италия и Нидерландия, които спечелиха битката в останалите три групи от най-горната дивизия в Лигата на нациите. Турнирът на финалната четворка ще се проведе от 14 до 18 юни 2023 г., като домакинът ще бъде избран сред четирите участника. Засега интерес да организира турнира е заявила единствено нидерландската федерация (KNVB).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се