Свързани новини

19.12.2020 09:02

Индивидуалните спортове са разрешени за всички: Кралев

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст. Това са новите разпоредби, които касаят спортните мероприятия, разписани в заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес.
В индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19. След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент.
Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат. Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв