Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59.39 завърши 15-и.

Свързани новини

16.08.2022 09:33

И тримата ни плувци отпаднаха в полуфиналите на европейското

Видян 3142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антъни Иванов не успя да влезе във финал на короната си дисциплина 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване  в Рим. Другият български представител в полуфиналите Петър Мицин също отпадна, предаде БНР.


Двамата българи плуваха в първа полуфиналната серия, като Антъни Иванов свали една секунда от сутрешното си време в сериите финиширайки за 1:57.90 минута, но то не бе достатъчно.


"Не съм тренирал достатъчно след Олимпиадата. Дадох си почивка и това оказа влияние. С три месеца тренировки - толкова. След Олимпиада винаги има тежка година. Взимам поуки и започвам работа. Хората очакват постижения от мен и в един момент се натрупва напрежение. Трябва да се тренира, няма друг начин. Доволен съм като цяло от българското представяне на Европейското - направихме полуфинали, финал, отборът се представи добре", каза Антъни Иванов. 


Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59.39 завърши 15-и. 


"Представянето ми е добро, не очаквах полуфинал в тази нова за мен дисциплина и съм доволен. Имах и малко късмет. В полуфинала опитах да натисна на третото 50 и ми беше трудно в последната дължина. Поставям си високи цели и работя, за да ги постигам", каза Мицин. 


Най-бърз в сериите на 200 бътерфлай бе Крищоф Милак с 1:53.97.


 


Тонислав Събев отпадна на полуфиналите на 50 метра бруст. 19-годишният дебютант на голям форум счупи собствения национален рекорд в сутрешните серии с 27.58 секунди, но следобед плува малко по-бавно и с 27.73 се нареди 13-и в полуфиналите. 


"Дадох всичко от себе си, но не съм доволен от плуването си на полуфиналите. Невероятно изживяване е да съм тук след големите. Не ми се получи старта, можеше да е по-добре. Ако нямаше грешки в някое малки детайли, можеше да достигна и финал, но аз оставам  позитивно настроен. Единственият минус е на стотака, където можеше да се представя по-добре. Има еуфория, че съм на голям форум, представям родината си и това ме мотивира да продължавам да подобрявам представянето си", каза Събев. 


Най-бърз в полуфиналите бе италианецът Николо Мартиненги с 26.64 секунди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион