Димитров благодари на публиката за подкрепата.

Свързани новини

29.09.2022 09:43

Ако съм добре подготвен, мога да спечеля турнир от Големия шлем: Григор Димитров

Видян 4327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Загуба, която тежи още повече, защото е в България”. Така Григор Димитров описа отпадането си от Sofia Open, където напусна надпреварата рано-рано още във втория кръг след поражение от неизвестния Иля Ивашка. След двубоя си Димитров говори пред репортери по различни теми като представянето си, усещането да бъде в София, както и шансовете да спечели турнир от Големия шлем.



"Оценявам публиката и подкрепата. Когато играя в България, чувството е по-различно. Не искам да приема тази загуба вкъщи, но се налага. Това е спортът и винаги боли. Където и да играеш", коментира Димитров пред репортери. Той допълни, че се надява да не трябва да чака още пет години, за да участва отново в турнира. Димитров спечели в София през 2017 г., след което не беше участвал на турнира поради завишените си финансови претенции.



"Лош мач от моя страна, но не искам да бъда прекалено негативен. Направих някои промени в последните седмици. Наложи се и исках да ги опитам тук. Сервисът ми вървеше, което показва, че някои неща се подобряват, но не всички и не толкова бързо. Като цяло ударите ми не бяха достатъчно добри, за да излизам по-често на мрежата. Не намерих пролука в играта му, а и той изигра много хубави точки", коментира още Димитров.


Той все още не е уточнил календара си до края на сезона, въпреки че предварително заяви участие в Астана, Стокхолм и Виена. Българинът трябва да реши и за ангажиране на нов треньор след раздялата с Данте Ботини.
Димитров не е загубил надежда, че може да спечели турнир от Големия шлем.



"Винаги има шанс, когато имаш ракета в ръка. Сега върви смяна на поколенията, ще има много различни победители. Ако съм добре подготвен и здравословно добре, винаги има шанс", завърши Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей