Мачът стана значително по-оспорван във втория сет, като принос за това имаше подобрената игра на българина на сервис

Свързани новини

11.05.2022 18:22

Гришо се опълчи на Циципас и докосна впечатляващ обрат, но загуби

Видян 1865 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Григор Димитров изигра мач с две лица и се опълчи на петия в света Стефанос Циципас, но загуби. Българинът отстъпи с 3:6, 7:5, 6:7 (4) във втория кръг на мастърса в Рим.


 


Това е трето поражение на Димитров срещу гръцкия тенисист в трети пореден турнир. Българинът, който е 20-и в света, загуби от Циципас два пъти в предишните три седмици - с 1:6, 4:6 в осминафиналите в Барселона и с 3:6, 4:6 в същата фаза в Мадрид.



Циципас започна силно мача и след ранен пробив поведе с 3:0. В седмия гейм Димитров имаше възможност да върне пробива, но не се възползва. Гръцкият тенисист спечели сета след сервис гейм на нула.



Мачът стана значително по-оспорван във втория сет, като принос за това имаше подобрената игра на българина на сервис.


 


Циципас изпусна възможност за пробив в петия гейм, но след това проби на нула в седмия и поведе с 5:3. В момента, в който гръцкият тенисист сервираше за победата, Димитров започна забележителен обрат. Българинът спечели 16 от следващите 18 разигравания, което го отведе до два пробива, четири поредни спечелени гейма и успех със 7:5 в сета.




Димитров пренесе серията си в третия сет, като съперникът му успя да я спре при 1:1. Българинът прояви волята си в третия гейм, в който губеше с 0:40, но след пет поредни точки взе гейма. Двамата продължиха оспорваната надпревара помежду си. Димитров стигна до възможност за спечелване на мача в десетия гейм, но Циципас се защити.


 


В тайбрека Циципас поведе с 5:0, а Димитров взе следващите четири точки, но петият в света успя да приключи мача с още две точки на свой начален удар.



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп