Това според Иванов дава възможност в оставащите мачове и в контролите с Кипър и Люксембург да се използват млади футболисти

Свързани новини

23.09.2022 11:12

Големият брой на чужденците в Първа лига е проблем: Гонзо

Видян 3017 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо смята, че големият брой на чужденците в Първа лига пречи на националния отбор.


"От българските футболисти съм доволен, но прекалено малко българи играят във водещите ни отбори, което е сериозен проблем за националния отбор. Добре е, че направихме професионални играчи до 21 години да могат да играят във В група, за да могат да израстват, да се срещнат с мъжкия футбол. В първото ниво имаме сериозен брой чужденци, което не е добре", каза Иванов пред Дарик.
Думите му идват преди последните мачове в Лигата на нациите с Гибралтар (23 септември) и Северна Македония (26 септември). България се представя слабо и с три точки от четири мача няма възможност да спечели групата.


Това според Иванов дава възможност в оставащите мачове и в контролите с Кипър и Люксембург да се използват млади футболисти. "Не сме зачеркнали опитните играчи като Ники Михайлов, Гошо Костадинов, Тодор Неделев, Наско Илиев, Георги Минчев. Сега е периодът, който нямаме шансове да се класираме. Сега старши треньорът може да види тези млади футболисти", заяви той.


Българският отбор ще бъде воден в петък от новия си селекционер Младен Кръстаич. "При Кръстаич дисциплината е на високо ниво. Смятам, че досега това липсваше на националния отбор. В крайна смета, когато трябваше да избираме треньор, беше много важно да намерим човека, който ни трябва. Аз не съм се съмнявал, че има добри български треньори, но в крайна сметка при назначаването на Кръстаич търсихме нещо различно. Сърбите са с манталитет, близък до нашия, но ще вкарат нещо различно като методика, дисциплина, начин на игра. Убеден съм и се радвам, че направихме избора с Кръстаич."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог