Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич очаква труден мач с Черна гора в началото на квалификациите за европейското първенство през 2024 г

Свързани новини

23.03.2023 15:53

Футболистите не трябва да са на туризъм в националния отбор: Кръстаич

Видян 4799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич очаква труден мач с Черна гора в началото на квалификациите за европейското първенство през 2024 г. Първата среща на националите от група G е днес от 19:00 ч. в Разград. Останалите съперници на България са Сърбия, Унгария и Литва, а за шампионата се класират първите два отбора в класирането.


"След четирите мача, които изиграхме - два за Лигата на нациите и два приятелски, имаше четири месеца пауза, но идва време за квалификациите. Свършихме добра работа в този период, започнахме да изграждаме отбор, в който има няколко опитни играчи и голям брой млади, амбициозни и качествени футболисти. Поставихме основата за един бъдещ силен отбор", каза селекционерът.


Той определи Сърбия като фаворит в групата: "Трябва да сме внимателни, групата ни е тежка, макар че почти всички съперници са от района около нас. За мен Сърбия е големият фаворит, Унгария също бележи голямо развитие, Черна гора е традиционно неудобен съперник с амбициозни и качествени играчи. Няма да ни бъде лесно. Ще изисквам от играчите да дават максимума и да продължи тази тенденция, за да може доверието към тях да се завърне."
Кръстаич не отговори дали има поставена цел от футболния съюз за класиране на Евро 2024.


"Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато дойдох, казах: ще направя отбор, който да отговори на европейските стандарти. Започнахме да изграждаме този отбор с млади играчи. Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на европейско и на световно. Играчите трябва да играят за страната си с гордост и патриотизъм, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това", завърши Кръстаич.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци