Свързани новини

31.05.2016 17:25

Феноменално! Пиронкова отстрани втората в света

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Изумителната Цветана Пиронкова осъществи нещо, което за мнозина изглеждаше немислимо. Българката подчини световната №2 Агнешка Радванска в драма, която се проточи в 3 дни, след като в неделя мачът от осминафиналите на Ролан Гарос бе прекъснат. В понеделник дъждът не позволи да се играе, а чудото започна днес по обед, за да се стигне до 2:6 6:3 6:3. Така България има своя първи четвъртфиналист на Откритото първенство на Франция. Пиронкова  е сред последните осем тенисистки на турнир от Големия шлем за трети път в кариерата си, предава Тenniskafe.



С рестарта на мача днес Пиронкова обаче стори чудеса от храброст и след отлична игра и спечелени 6 поредни гейма изравни сетовете - 1:1 (2:6, 6:3). След това обаче отново заваля дъжд и повече от 3 ч. нямаше игра. При поредното подновяване пловдивчанката продължи доброто представяне и докара спечелените поредни геймове на цели 10! Така резултатът набъбна до 4:0 за Пиронкова в решителната трета част. Радванска обаче проби и дори намали до 2:4, но до края Цвети не се пропука и триумфира.



В спор за място на 1/2-финалите българката ще се изправи срещу Саманта Стосър, която преодоля Симона Халеп със 7:6(0), 6:3. Двете са се срещали 5 пъти, а австралийката води с 4:1 победи. Единственият успех на Пиронкова на Стосър е миналата година на трева в Ийстбърн.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни