24.06.2010 10:27

Един милион долара за канадска хокейна фланелка

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Канадска хокейна фланелка, носена от легендата в този спорт Пол Хендерсън, бе продадена на търг за повече от един милион щатски долара, съобщи канадската аукционна къща "Класик оукшънс".


Това е най-високата цена плащана някога за спортна фланелка", казаха от аукциона. Червено-бялата фланелка е носена от нападателя Хендерсън когато отбелязва победния гол за Канада в решителния хокеен мач срещу националния отбор на бившия СССР по време на "Суперсерията" през 1972г. "Суперсерията" СССР-Канада през 1972 година е хокейна серия от 8 мача между отборите на Съветския Съюз и Канада. Преди началото на сезон 1972-1973 за първи път в историята се организират серия от мачове между най-добрите професионалисти на Канада и хокеистите на Съветския съюз. Първите четири мача са в Канада, останалите - в Москва.
Първоначалната цена, поискана за фланелката с номер 19 бе 10 000 долара, но след 42 наддавания в крайна сметка цената, на която бе продадена бе 1.250 млн. долара /включително тръжните разходи/. Купувач е богат канадец, собственик на търговски центрове. Мичъл Голдър заяви, че е щастлив, че връща в Канада този ценен за спортната история на канада предмет, който досега бе притежание на американски колекционер. След като записва историческия си гол за Канада Хендерсън дава фланелката си като подарък на своя треньор Пол Сгро, който впоследствие я препродава. Предишният рекорд за спортна фланелка, носена от американската бейзболна звезда бейб Рут - 1.2 млн. долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей