Свързани новини

16.01.2022 15:01

Джокович напусна Австралия, от АТП съжаляват за случая

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на 20 титли от "Големия шлем" и лидер в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се качи на самолет и напусна Австралия, предаде БНР. Сърбинът използва услугите на компанията "Флай Емирейтс" и в 13:30 часа българско време отлетя към Дубай, а оттам се очаква да продължи към Белград. Това стана едва няколко часа, след като Федералният съд официално не уважи обжалването на тенисиста за отнемане на визата му и съответно разпореди той да бъде депортиран. Министърът на имиграцията Алекс Хоук използва правото си да отнеме визата на Джокович и не го допусна до участие на Australian Open, защото заради липса на поставена ваксина Ноле бе определен за "опасен за общественото здраве".


От Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) излязоха с официален коментар. В изявлението, публикувано на официалния сайт на AТП, се казва: „Днешното решение да бъде отнета визата на Новак Джокович бележи края на поредица от събития, за които трябва да съжаляваме. В крайна сметка решенията на властите по въпросите за общественото здраве трябва да се спазват. Необходимо е повече време, за да се направи равносметка на фактите и да се вземат поуки от въпросната ситуация.


Независимо от цялата тази суматоха, Новак е един от най-великите шампиони на нашия спорт и отсъствието му от Australian Open е голяма загуба. Знаем колко бурни бяха последните дни за Новак и колко много той искаше да защитава титлата си в Мелбърн. Пожелаваме му успех и очакваме съвсем скоро да го видим отново на корта.


ATP продължава да препоръчва ваксинацията на всички играчи“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате