Свързани новини

02.04.2020 13:50

Държавата чака от ЦСКА-София 32,3 млн. лв. за смесеното АД

Видян 3207 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ЦСКА-София" трябва да направи парична вноска в размер на 32,3 млн. лв., за да бъде завършено учредяването на смесеното търговско дружество "Спортни имоти Българска армия" АД. То бе създадено през октомври 2019 г. с решение на Министерския съвет с цел изграждане на нов стадион в държавния имот в Борисовата градина в София, пише Сега.



Капиталът на дружеството трябва да бъде сформиран с равни вноски от страна на стопанисващото стадиона държавно дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД и на частното "Арена ЦСКА" ЕООД, контролирано от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, управляващи и футболния клуб, ползващ съоръжението.


Участието на правителството е непарично - чрез апортиране на стойността на имота. След няколкомесечно забавяне на процедурата вчера стана ясно, че определените от съда трима оценители са оценили стадиона и прилежащите му терени на 32 274 900 лв. Това означава, че точно такава сума трябва да бъде внесена и от "ЦСКА-София", за да заработи дружеството.


Оценката е направена от Валентин Досев Досев, Виктор Александров Генев и Искра Драганова Върбанова-Цанова. Сумата е с 10 млн. лв. по-висока от първоначално очакваната стойност от около 22 млн. лв. Справка в Търговския регистър показва, че уставният капитал на "Арена ЦСКА" ЕООД е 2 лв.


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв