„Това е моментът, в който трябва да запазите спокойствие и да ограничите щетите - клубът минава през деликатен момент и вече не сме сплотени. По-добре да напуснем всички заедно и да дадем възможност на нов екип да промени хода", добави Аниели.

Свързани новини

29.11.2022 15:22

Бордът на директорите на Ювентус подаде оставка

Видян 3124 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Цялото ръководство на Ювентус, начело с президента Андреа Аниели, е подало оставка от постовете, които заема. „Това се прави за доброто на клуба”, пише в съобщение в сайта на бианконерите, публикувано късно в понеделник.


Часове след това дойде и новината за оставката на директора на Ферари Матия Биното. Тя е приета и отборът от Формула 1 ще има нов директор след 1 януари.
Ювентус и Ферари са две от най-големите спортни организации в света, като са собственост на семейство Аниели чрез компанията EXOR N.V.


Колективната оставка в Ювентус идва, след като финансовите отчети бяха проверявани от прокуратурата и италианския пазарен регулатор за предполагаеми счетоводни измами, пише Ройтерс. Клубът отрече да са извършвани злоупотреби. Бианконерите отчитат загуба от над 200 милиона евро. Общото събрание трябваше да се проведе на 23 ноември, а сега е насрочено за 18 януари 2023 г. и целта е да се определи ново ръководство. Изпълнителният директор Маурицио Аривабене е бил помолен да остане на поста си. Преди идването си в Ювентус той беше директор на Ферари във Формула 1.

„Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията", обявиха от клуба.
В писмо до служителите, което Ройтерс цитира, Аниели описва положението на клуба като "деликатно". „Когато екипът не е сплотен, той става уязвим и това може да е фатално", посочва досегашният президент.
„Това е моментът, в който трябва да запазите спокойствие и да ограничите щетите - клубът минава през деликатен момент и вече не сме сплотени. По-добре да напуснем всички заедно и да дадем възможност на нов екип да промени хода", добави Аниели.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв