25.01.2023 23:25

Близо половин милион лева за спортни площадки в София

Видян 4728 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес комисията по спорт одобри отчета по Програмата за ремонт на спортна инфраструктура и общинската спортна база. За изминалата година с решение на общинския съвет бяха определени 440 000 лева. Най-много от тях са насочени за ремонт на спортни площадки, фитнес съоръжения и тенис със свободен достъп – 302 800 лева, с които е подобрена спортната инфраструктура в различни райони на София. По конкретно – Красна поляна, Подуяне, Студентски, Надежда, Слатина, Връбница, Младост и Оборище.


110 900 лева са заделени за спортни съоръжения със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства, които са разходвани по проекти в район "Панчарево" и "Връбница". Изразходвани са и средства за аварийни ремонти – 26 300 лева в район "Овча купел", "Люлин“, "Оборище" и "Подуяне".


„Осигуряването на възможности за спорт и активен начин на живот за столичани е един от основните ни приоритети през последните години. Опитваме се както с изграждане и поддържане на места, където може да се практикува, така и с организиране на събития да привлечем повече хора за каузата и да създадем трайни навици при децата и младежите", содели председателят на СОС Георги Георгиев.


На предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще бъде разгледан и отчета по Програмата на кмета за съфинансиране на емблематични спортни форуми и домакинства на международни събития в София, както и подпомагане участието на представителни отбори на международни състезания – със 73 000 лева за са подкрепени 11 събития, раздадени са стипендии, награди, оказана е организационна подкрепа на 15 спортни кампании. По този начин са обхванати над 25 000 участници в международни и национални състезания, лекоатлетически бягания със свободен достъп в паркова среда и други активности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.