Бербатов призова всички клубове, които са излъчили делегати за отменения конгрес, да се явят на 18 март пред зала 3 на НДК, за да участват в конгрес.

Свързани новини

15.03.2022 15:42

Бербатов призова клубовете и медиите да се явят на отменения конгрес на БФС

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че определени клубове, които го подкрепят в битката му за стола на Борислав Михайлов, искат да бойкотират първенството в различните нива, на които участват. Също така Бербатов призова всички клубове, които са излъчили делегати за отменения конгрес, да се явят на 18 март пред трета зала на НДК, за да участват в конгрес.



„Причината за тази пресконференция е да ви информираме за кандидатурата ми за президент на БФС и конгреса. Да сте запознати от нас какво се случва в този момент. Обиколихме отборите, споделихме идеите. Видяхме положителното отношение и позитивизъм. Видяхме желанието им за промяна. Видяхме и разочарованието им от това, че не им се дава промяната по законен и честен начин. Някои от клубовете говорят да бойкотират първенствата. Никой не иска такова нещо, но да ви информираме какво се говори.



„Входирахме подписката в съда на 31 януари. Днес е 15 март и съдът все още не се е произнесъл. По закон трябва да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входират в съда и да се реши в кратък срок. В момента няма решение по тази подписка.”




„Ситуацията в цялата тази история е такава, че започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията трябва да ги вземе под внимание. По закон събрал ли си 1/3 от подписи, трябва да се назначи конгрес. Сега се дава възможност, под натиск, да се съберат достатъчен брой контрадекларации и ще се обезсмисли конгреса.”



„Отиваме към конгреса, което е най-важната тема. Смята се, че е отложен, но той не е. Септември имаме покана за изборен конгрес. През февруари утвърждават правила за конгреса. На 1 март го отменят. Не са в правото си да го отменят. Призовавам всички клубове, които са си пуснали документите в срок, да бъдат в петък пред трета зала на НДК. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички да са пред НДК в петък, 10:30 часа”, завърши Бербатов.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион