След срещата Кузманов благодари за невероятната подкрепа от трибуните на българската общност в Нова Зеландия. „Чувствам се страхотно да победя тук пред толкова български фенове, които ни подкрепяха. От името на всички в отбора искам да благодаря на всеки, който дойде, за да ни подкрепи от всички точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше много важно за нас и тази победа е за вас. Благодаря ви много", заяви Кузманов.

Свързани новини

05.02.2023 17:02

България ще играе в група I на Купа Дейвис

Видян 4261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по тенис постигна историческо класиране за Световната група I (второ ниво) за Купа Дейвис. Българските лъвове поведоха с 3:1 победи при гостуването си на Нова Зеландия в Крайстчърч. Така България си осигури крайната победа още преди последната среща.


Димитър Кузманов за пореден път показа страхотен характер и се наложи с 6:3, 5:7, 6:4 над Аджийт Рай. Българската общност в Нова Зеландия отново доминираше на трибуните и помогна за този исторически успех.


Рай проби за 2:1 в първия сет, но веднага след това срещата беше прекъсната за повече от три часа заради дъжд. След подновяването на играта Мико спечели пет поредни гейма от 1:3 до 6:3.


Кузманов поведе с пробив за 2:1 във втория сет, но допусна изравняване при 3:3. Рай успя да пробие още въеднъж в края на сета и изравни резултата след 7:5.
Българинът показа по-голямата си класа в решетелен сет и поведе с пробив за 3:2. След това Кузманов беше стабилен на собствен сервис и затвори мача с 6:4 след 3 часа и 4 минути игра.


Преди това Пьотр Нестеров и Александър Донски изиграха много силен мач на двойки, но отстъпиха на специалистите в карето Майкъл Винъс, който е шампион от Шлема и Артьом Ситак след час и 45 минути игра - 4:6, 6:3 и 3:6.
„Чувствам се страхотно да победя тук пред толкова български фенове, които ни подкрепяха през това време. От името на всички в отбора искам да благодаря на всеки, който дойде за да ни подкрепи от всички точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше много важно за нас и тази победа е за вас. Благодаря ви много", заяви Кузманов


За България достигането до Световната група I е първо от 1988 г. Мачовете тази година ще се изиграят в периода 14-17 септември. Ще участват общо 24 отбора, които ще сформират 12 двойки след жребий. Победителите от тях ще получат право през 2024 г. да участват в квалификациите за Финалите на Купа Дейвис.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец