Аржентина трябва да победи Полша, за да е сигурно продължаването напред.

Свързани новини

30.11.2022 10:41

7 отбора в битка за три места на осминафиналите в Катар

Видян 4068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири мача от Мондиал 2022 ще се изиграят в сряда, след които ще станат ясни още три отбора осминафиналисти в групи С и D на световното първенство в Катар От 17:00 часа в D играят Австралия - Дания и Тунис - Франция, а от 21:00 часа са срещите Полша - Аржентина и Саудитска Арабия - Мексико.

Световният шампиони Франция вече си осигуриха участие на осминафиналите в Катар, а всички други седем отбора имат своите шансове да участват във фазата на елиминациите. В група D полуфиналистът от Евро 2020 Дания има нужда от победа срещу Австралия, за да продължи напред, докато равенство най-вероятно ще е достатъчно на "кенгурутата". В другия мач Франция ще си осигури първото място в групата с реми срещу Тунис, докато африканците ще гонят задължителна победа и ще се надяват на благоприятен развой в другия двубой.

В група С един от фаворитите за титлата Аржентина трябва да покаже класата си срещу Полша, за да избегне шокиращо ранно отпадане. Загуба на Лионел Меси и компания ще означава край на кампанията им в Катар, докато равенство може и да е достатъчно, но това зависи от крайния резултат на мача Саудитска Арабия - Мексико.

Победа би осигурила на двукратните световни шампиони излизане от групата. От гледна точка на Полша една точка е достатъчна за осминафиналите, докато победата ще гарантира първото място. В другия мач Мексико ще търси задължителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в елиминациите на световно първенство. За Саудитска Арабия успех ще означава сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с равен, но ако в другия мач има изразителен победител.


Източник: БНР


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак