Свързани новини

26.01.2009 13:12

в. Сънди Таймс: Айрън Мейдън стават хотелиери

Видян 2251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Групата Айрън Мейдън обяви, че ще строи елитен хотел само за музиканти. Но първото условие, за да се ползва той от техните колеги е...да се държат възпитано и цивилизовано.


Рокът и хотелите никога не са споделяли благоприлично едно и също легло. Музикалните звезди са известни с манията си да хвърлят телевизори през балкона, или да карат “харлей-дейвидсън” в коридорите. най-големият ужас за чистачките е когато се налага да подредят и почистят стаите след гостуване на рок-музиканти.


Групата “Айрън Мейдън” реши да се намеси в хотелиерския бизнес като открие в Лондон първия в света луксозен хотелски комплекс само за музиканти. Рецепционистката задължително ще бъде облечена в екстравагантно черно, както се пее в хита на Елвис “Heartbreak Hotel”, минибаровете в стаите ще бъдат скрити в огромни усилватели, а в кинозалата в приземния етаж ще се прожектират само музикални филми, като първия в програмата е “Лоша слава” (Notorious) за живота и свъртта на американския рапър Биги Смолс (Biggie Smalls).


Барът ще бъде отворен денонощно и в него ще се забъркват всякакви коктейли, а на покрива ще има открит басейн, който ще предложи на лондончани може би най-вълнуващата гледка откакто преди 40 години “Битълс” за първи път решиха да се качат на покрива на офиса на музикалната си компания “Епъл” за да изсвирят Get Back.


Проектът ще струва 6.5 млн. паунда и ще бъде финансиран изцяло от мениджмънвта на групата и собственика на верига нощни заведения Марк Фулър. Хотелът ще бъде открит през април и ще подслони за постоянно групата Айрън Мейдън и всички музиканти, които гастролират в английската столица.


Мениджмънтът още отсега е съставил строг протокол за поведение. Всеки музикант, който иска да отседне в хотела подписва декларация, че ще се държи почтено и възпитано. Макар че съвременните рок-музиканти не са така буйни и неуправляеми като техните колеги отпреди десетилетия. В интервю за “Дейли Мейл” Никола Робъртс от групата Girls Aloud казва: “Дали се чувствам готино, когато унищожавам хотел ли? Не, не се чувствам. Всъщност се чувствам кофти и приличам на изрод. Тъжна работа”.


Бутиковият хотел ще разполага с 30 стаи и ще се казва “Санктум Сохо (Sanctum Soho). Той ще има собствена фирма за охрана, която няма да допуска наоколо да припарват папараци и фенове. Престоят в т.н. “помещения за пренощуване” (crash room) ще струва 150 паунда. По-луксозните номера струват 260 паунда и ще носят заглавия на песни като Purple Haze. Лукс-апартаментите се казват “Гол лукс” (Naked Luxe) и струват 500 паунда на нощ. Те са обзаведени в стил “art deco”, а стените са облепени със специални тапети, правени по поръчка с цена на една ролка от 600 евро.


“Това няма да е хотел за изхвърляне на телевизори през прозореца” - коментира колумнистът Бен Грум.


Това е и идеята на “Айрън Мейдън” Макар че групата носи името си от средновековен уред за изтезания и на сцената по време на концерт задължително се появява чудовището Еди, в личния си живот членовете на групата са изключително възпитани джентълмени.


Фронтменът Брус Дикинсън е страстен почитател на фехтовката, а истинската му мания е да кара пътнически самолет. Той има диплома за професионален пилот и често кръстова света със своя самолет, като предлага на пасажерите собственоръчно направени сандвичи.


Барабанистът Нико Макбрейн е запален голфър, който миналата година има личен принос за победата над американците, помагайки на британския треньор Ник Фалдо да мотивира своите състезатели за турнира “Райдър Къп” (Ryder Cup). Китаристът Дейв Мъри е солист на групата от 33 години. В биографията си има любопитен епизод от Унгария: отказал да бъде настанен в хотела, предоставен от организаторите, защото....в асансьора пускали музика на Black Sabbath.


Лобито на хотела ще бъде украсено със сувенири на Айрън Мейдън и лодносски пейзажи, нарисувани от Ксавиер Пик (Xavier Pick).


Единият от мениджърите на групата Анди Тейлър коментира: “Хотелът ще представлява наистина елитно място. той ще бъде еманация на най-хубавото в рок-музиката. Единственият компромис, който направихме бе да разрешим на бара да работи 24 часа. Но това е най-изнервящото нещо по време на турне. Концертите обикновено са късно вечер, и когато музикантите се върнат в хотела след полунощ и пожелаят да пийнат по едно за разтоварване, баровете винаги са затворени” - казва Тейлър. “Е, сега ще могат да пият колкото си искат по което искат време на деня”.


Би Би Си току що засне трисериен документален филм, озаглавен Rock’n’Roll Hotel, който разказва цялата история на хотела – от офис-сграда на някогашния порно-крал на Сохо Пол Реймънд до луксозен хотелски комплекс.


Въпреки всичко “Айрън Мейдон” не са първите музиканти, заели се с хотелски бизнес. Преди тях Сам Филипс, който всъщност е записал хита Heartbreak Hotel в студията на Sun Records в Мемфис, инвестирал парите от звукозаписната дейност в хотелиерството и така се родила световно известната днес верига Holiday Inn.


Хотелиерският експерт Крис Рауз от консултантската агенция CB Richard Ellis, която е най-големият консултант за луксозни имоти в света коментира: “Най-важното в този бизнес е да имаш успешен бренд. Айрън Меъдън са един много силен бренд. Сигурен съм, че ще имат същия успех, както и на сцената”. /БГНЕС


Оригинал


The Sunday Times


Maurice Chittenden and Jonathan Leake


Wreck’n’roll is over


Iron Maiden create a hotel for the music elite — and the first rule is . . . behave



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Почти цял ден ще си имате работа с други хора

Почти цял ден ще си имате работа с други хора и трудно