Ученици от майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ завладяха публиката на Парижката опера с таланта си.

Свързани новини

14.02.2023 16:02

Ученици на Кабаиванска завладяха публиката на Парижката опера

Видян 840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Париж посрещна Школата Кабаиванска. Ученици от майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ завладяха публиката на Парижката опера с таланта си.

Емоционален концерт Serata Belcanto на артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет се състоя в Парижката опера Бастий на 10 февруари. Александрина Михайлова, Вероника Симеони, Джузепе Инфантино и Божидар Божкилов, в акомпанимент на пианистката Боряна Ламбрева, представиха арии и ансамбли от произведения на Бах, Доницети, Берлиоз, Верди, Сен-Санс и Пучини пред парижката публика и спечелиха нейния бурен възторг.

Внезапен грип попречи на Райна Кабаиванска да присъства на събитието. Майсторският клас на световната оперна актриса в НБУ и нейната международна школа бяха представени от д-р Георги Текев, изпълнителен директор на университета и партньор на Кабаиванска в нейните образователни и артистични проекти.

Инициативата за събитието е на директора на Българския културен институт в Париж Десислава Бинева съвместно с Нов български университет. Сред публиката в препълнената зала бяха представители на дипломатическия корпус, ръководството и артистичния състав на Опера Бастий, почитатели на Райна Кабаиванска от България, Италия и Франция, както и членове на българската диаспора в Париж.

Във вълнуващ акцент за българската общност в залата се превърнаха „Хайдушка песен“ и „Девойче“ от Добри Христов, изпълнени от Божидар Божкилов и Александрина Михайлова. Вечерта завърши с класическия бис „Наздравица“ от „Травиата“, в който артисти и публика пяха заедно.


Оперните почитатели в София скоро ще имат възможност да видят двама от участниците в парижкия концерт. На сцената на Софийската опера Джузепе Инфантино гостува в „Риголето“ през февруари, а Вероника Симеони - в „Кармен“ през април.


Райна Кабаиванска ще пристигне в София през септември за своя XXIII Международен майсторски клас в Нов български университет, когато тя ще избере състав за централните роли в операта „Аида“. Четирите спектакъла ще се състоят в Софийската опера през декември в рамките на проекта на НБУ „Школата Кабаиванска на световната оперна сцена“ с подкрепата на Фантастико и Столична община.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева