Участват още солисти, кордебалет на Държавна опера-Стара Загора. Денис Черевичко вече бе за няколко дни през април в Стара Загора, за да репетира със солистите и балетната трупа

Свързани новини

16.05.2022 13:55

Солист на Виенския Държавен Балет ще бъде принц Дезире на 31 май в НДК

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Денис Черевичко гостува за трети път в България по покана на примабалерината и художествен ръководител на Балета на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова.



Премиер солистът на Виенския държавен балет приема поканата и независимо от плътната си ангажираност във Виена, прави всичко възможно да танцува в ролята на принц Дезире в спектакъла на балета „Спящата красавица” от П. И. Чайковски, който ще се състои на 31 май от 19.00 часа на сцената на първа зала на Националния дворец на културата. Това представление на Старозагорската опера е още по-специално, защото българският балет ще почете 45 години творческа дейност на изключителната Силвия Томова, която ще празнува на сцената в ролята на злата фея Карабос.


 


Публиката в Стара Загора вече два пъти е имала привилегията да се срещне с изкуството на забележителния Денис Черевичко в ролите на принц Зигфрид от „Лебедово езеро” и на Базил от „Дон Кихот”. В София ще танцува за първи път. В „Спящата красавица” очарователният артист ще си партнира отново с примабалерината Анелия Димитрова в ролята на принцеса Аврора, а в останалите главни роли зрителите ще видят Клара Ферер – в ролята на Фея Люляк, Томоки Ишиго /Синя птица/, Акари Мориматсу /Принцеса Флорина/.


 


 


Участват още солисти, кордебалет на Държавна опера-Стара Загора. Денис Черевичко вече бе за няколко дни през април в Стара Загора, за да репетира със солистите и балетната трупа. Виртуозният танцьор не крие симпатиите си към към България още от времето, когато печели златен медал на Варненския балетен конкурс, както и готовността си да работи винаги с балетната трупа на Старозагорската опера, когато има възможност. Пристига в деня на спектакъла на 31 май и веднага след това се връща във Виена, защото му предстои и отговорно участие в MAHLER, LIVE на сцената на Виенската държавна опера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали