Свързани новини

18.03.2020 13:57

Сфумато пуска в YouTube легендарни спектакли

Видян 1848 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От този четвъртък (19 март) Театрална работилница "Сфумато" ще качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. „В момента нямаме възможност да се срещаме с най-важното за нас – вие, нашите зрители, но можем да ви предложим да видите по какъв начин сме рисували въздуха през годините“, съобщават от екипа.

Кампанията ще започне с „Апокриф“ от 1997 г. – авторски спектакъл на създателите на театралната работилница Маргарита Младенова и Иван Добчев по автентични апокрифни български текстове. Костюмите за представлението са на вече покойната изтъкната театрална художничка Даниела Олег Ляхова. В него участват както млади навремето актьори, така и някои от най-големите имена в нашия театър: Цветана Манева, Невена Мандаджиева, Таня Шахова, Жорета Николова, Светлана Янчева, Деляна Хаджиянкова, Лидия Стефанова (Лидия Николова), Владимир Пенев, Чавдар Монов, Петър Пейков, Мариан Бозуков, Димитър Мартинов, Явор Гърдев (дебют на професионална сцена като актьор)/Валери Йорданов. Българската премиера се е състояла на 12 април 1997 г. в новата тогава сграда на театъра на бул. „Цар Освободител“ 14. Френската премиера на постановката е малко преди това – на 2 април същата година в град Нанси, където с нея се открива театралният фестивал „Пасажи“.

„Апокриф“ има награди „Аскеер 1997“ за най-добро представление, за костюмография на Даниела Олег Ляхова и за театрална музика на Асен Аврамов, както и номинации за „Аскеер 1997“ за водеща женска роля на женския ансамбъл в спектакъла и за режисура на Иван Добчев и Маргарита Младенова. Постановката е гостувала на множество международни театрални фестивали у нас, както и в Румъния, Германия и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и