Разкошният дом на Донатела Версаче в Милано

Свързани новини

02.06.2023 09:36

Разкошният дом на Донатела Версаче в Милано

Видян 2380 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде започва добрият вкус и къде свършва излишъкът? Това е един от многото въпроси, които ни идват наум, когато разглеждаме големия апартамент в Милано на Донатела Версаче, тази иронична титанка на всичко русо. Като дългогодишна емблема - първо муза, а след това дизайнер на къща Versace, тя направи за модата това, което Джейн Мансфийлд направи за киното: добави равни части пероксид, горещо розово и леопард, а след това натисна бутона "фрапе". И остави капака свален.

Както и да отговаря г-жа Версаче на този въпрос, апартаментът ѝ ясно показва - както и последните ѝ модни колекции, които доказват, че някогашното лошо дете - сестра на маестро Джани - е дошло на себе си - че една от най-големите тръпки в живота е да се върви по тънка граница.


В наши дни гостите, които очакват аудитория, могат да се разхождат из огромния основен етаж в относително спокойствие, тъй като самата Донатела се е настанила на горния етаж в чисто нов апартамент - оазис на спокойствието, създаден чрез присъединяване на апартамента непосредствено над него. На долния етаж стаите се разгръщат като ход на времето, връщайки се назад до 1986 г., когато Донатела и тогавашният ѝ съпруг Пол Бек купуват малко пространство в красивата стара сграда, покрита с бръшлян, като техен първи истински дом. "Все още си спомням, че когато видях сградата, тя беше наистина силна", казва тя. "А аз обичам всичко силно. Хареса ми асансьорът - напомня ми на този от филма "Внезапно миналото лято".


        "Аз не съм минималист. Но все пак нуждите и желанията ми станаха по-прости."



Донатела Версаче в антрето на апартамента си в Милано, декориран от фирмата на Ренцо Монджардино, която е изпълнила гипсовите и мазилковите орнаменти навсякъде.
Саймън Ъптън



Двойката наема офиса на известния декоратор Ренцо Монджардино, за да промени обстановката - почти 20 години по-късно стенописите в трапезарията и синьо-белите плочки все още блестят, фини, но ефектни. Когато семейството им пораства (дъщерята Алегра е на 19 години, а Даниел - на 15), те привличат същия екип и разширяват дейността си в съседните апартаменти. Дъговидните и касетирани тавани и геометричните подови плочки, които са запазена марка на Mongiardino, обединяват пространството, свързвайки стиловете на дизайнера и декоратора. Но подобно на Бел Пойтрин, героинята от блестящата сатира на Патрик Денис "Малката аз", която надделява над изцяло белия декор, който Сири Моъм създава за нея, като го напръсква с бледорозов спрей, Версаче определено е отишъл там, където никой Ренцо не е ходил преди, и то доста триумфално. "Аз не съм минималист", казва Версаче, който заявява очевидното с очевидна радост. "Но все пак моите нужди и желания станаха по-прости".



Подът в антрето е мраморен, а старинните столове от орех са френски.



В трапезарията венецианският полилей датира от края на XVI в., столовете и масата са френски от началото на XIX в., а посудата е дело на Versace за Rosenthal; колекция от японски и китайски вази повтаря стенописите.



Двойката дивани Orleans са от Versace Home Collection, а полилеят от бронз и стъкло е от XIX век.



Във всекидневната на горния етаж диваните, възглавниците, табуретките и килимът са дело на Versace Home Collection, а произведенията на изкуството включват картината La Statuette Rouge на Фернан Леже от 1930 г. и три рисунки на Джорджо де Чико.



В основната спалня доминира метално легло на Джулиан Шнабел; над него е картината "Il Grande Metafisico" на Джорджо де Кирико, а страничната масичка от черен лак е на Versace Home Collection.



В огледална витрина се съхранява богатата колекция от парфюми на Донатела Версаче; постаментът е от Първата Френска империя.




В зоната за сядане коктейлната маса от орех в стил Ампир е с плот scagliola, а картините от 1992 г. са дело на Mimmo Paladino.



Основна баня


В основната баня столът Vanitas от Versace Home Collection е тапициран с черна кожа с щампа, а бронзовата статуя изобразява легнал Буда.



Спалня за гости


В стаята за гости таблата и страничните масички от орех са в неокласически стил,
а лакираният параван е в стил ар деко; спалното бельо, завесите, табуретката и
килим са от Versace Home Collection.



Източник: elledecor.com





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец