Майсторският клас ще приключи на 2 октомври с тържествен Галаконцерт в зала „България“ със Софийската филхармония с диригент Маестро Найден Тодоров. На лауреатите, показали особено високи постижения по време на майсторския клас, ще бъдат присъдени стипендии от Фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ за обучение в Италия и България

Свързани новини

09.09.2022 11:44

Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни певци за своя XXII Майсторски клас

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 8 септември стартира XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, с прослушване на кандидатите. Над 60 изпълнители от цял свят демонстрираха уменията си пред великата оперна актриса в зала „България“. Райна Кабаиванска избра 15 от тях за участие в класа. В продължение на три седмици младите таланти от България, Гърция, Италия, Китай, Молдова и Южна Корея ще работят върху усъвършенстване на вокална техника и актьорска интерпретация.



По време на Майсторския клас Райна Кабаиванска ще избере състав за централните роли в операта „Бохеми“. Спектаклите ще са през месец декември в Софийската опера и балет и са в рамките на проекта на Нов български университет „Школата Кабаиванска на световната оперна сцена“.

Майсторският клас ще приключи на 2 октомври с тържествен Галаконцерт в зала „България“ със Софийската филхармония с диригент Маестро Найден Тодоров. На лауреатите, показали особено високи постижения по време на майсторския клас, ще бъдат присъдени стипендии от Фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ за обучение в Италия и България. Генерален спонсор на фонда е „Фантастико груп“. XXII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в НБУ е част от Календара на културните събития на Столична община.

На 10 септември в кино „Одеон“ в секцията „Арт хоризонти“ на фестивала Master of Art ще бъде кино-премиерата за България на документалния филм La Scuola Kabaivanska (Школата Кабаиванска) с режисьор Найо Тицин, сценарист Петър Барбалов и продуцент д-р Георги Текев. Това е трети фестивален дебют на филма, посветен на 20-та годишнина на майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет, след участията му в Кино фестивала на Българския културен център в Рим и Международния фестивал за документално кино в Барселона.

Снимка: Александър Богдан Томпсън


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е