Свързани новини

21.12.2020 15:26

Пред скъсване: стилов психопортрет

Видян 10593 пъти | Коментари 98
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Назаем от SLAVA.BG.


Не само копчетата и шевовете, но и нервите могат да бъдат пред скъсване, както всъщност е изписано на лицето на премиера на тази снимка. Виждате ли сега колко тънко нещо е стиловият психопортрет, който се опитваме да правим? Клишето, че една снимка струва повече от 1000 думи, което не е фотографски лаф, а е взето от речта на виден политик, сякаш е създадено за този "уловуен миг" на Бойко Борисов. Проф. Юлия Кръстева би могла да напише цял трактат, като един от основоположниците на идеята за културата на контекста, на базата на многото неща, които се виждат на снимката.

Една от основните тези на нейната концепция е, че хората разбират (и запаметяват) от детайлите и обстоятелствата много повече, отколкото от чутото или прочетеното. Други учени дават 90% на подсъзнателното срещу 10% на съзнателното възприемане. Вече в епохата на смарт устройствата можем да развием тази идея: паметта на човека е все по-фотографска, оттам и разбирането за хората и за света. Даже става все по-кинематографична с всевъзможните истории и теории, с които изпълват съзнанието ни социалните мрежи. Памет в картинки. Предвестник на една история в картинки. А историята, и тази на хартия, помни най-добре последната случка, последния образ.

Какво виждат хората на снимката на Борисов? Един измъчен човек - гримаси на мъка и отчаяние, с нерви, които са точно толкова пред скъсване, колкото копчетата на ризата му, разкопчана на кокалчетата на китките, понеже явно вече е умаляла.

Един човек, който се чувства неуверен в кожата / облеклото си. Дори да е само, защото сам усеща намачкването на сакото, както и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.12.2020 12:39

    Който го назначи, да си го прибира, вече никой не му вярва на този лъжльо!

  • 001 хем прост, хем крадлив 22.12.2020 10:13

    Тотално съсипан и психически и здравословно от ролята, която игра 10-15 г чрез успиване, шикалкавене и направо лъжи и страх за бъдещето от кражбите, предателствата и унищожението на българския народ, които никой до сега не си е позволявал

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се