Джеф Безос и Лорън Санчес на състезанието за Голямата награда на Формула 1 в Маями на Международния автодрум в Маями миналия месец.

Свързани новини

10.06.2023 16:06

Милиардерите са най-новият признак, че обемът вече е красив за имиджа на мъжкото тяло

Видян 3981 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Добре дошли в ерата на милиардера

Дали защото знаят, че много хора ги мразят? Дали се притесняват, че предстои революция? Подготвят ли се за апокалиптично бъдеще, в което изкуственият интелект ще се разбунтува и те ще трябва да се борят с роботи с голи ръце? Затова ли милиардерите са толкова обсебени от идеята да бъдат мускулести?


Вероятно сте забелязали, че редица милиардери не спират да показват мускулите си. Виждал съм голите гърди на Джеф Безос много повече пъти, отколкото ми се иска, защото основателят на "Амазон" винаги е без риза на някоя яхта.


Добре, Джеф, разбираме. Изглеждаш така, сякаш можеш да смачкаш орехи със задните си части. Шест плочки. Много впечатляващо. А сега какво ще кажеш да платиш още малко данъци?


Трансформацията на Безос от закърнял маниак на тема електронна търговия до Вин Дизел изглежда е вдъхновила колегите му.

Марк Зукърбърг със сигурност посещава фитнес залата: миналата седмица основателят на Facebook отбеляза Деня на паметта, като направи "предизвикателството Мърф" - интензивна тренировка, която включва обличане на 20-килограмова жилетка и изпълнение на 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и бягане на километър.



Той се справи за малко под 40 минути, което е елитно време. Няколко седмици преди да се похвали с времето на Murph, Зукърбърг разкри, че е спечелил злато и сребро на турнир по бразилско джиу-джицу. Очевидно е започнал да се занимава с джиу-джицу по време на пандемията, докато ние, по-малко смъртните, сме пекли хляб и сме гледали Netflix.

Не само Зук и Безос са в състояние да изпаднат в криза. Намираме се в "епохата на мускулестия магнат", обяви миналата година New York Post.

 "Изрязаните коремни мускули са новата сила на изпълнителните директори", заявява El País. "Милиардерите в наши дни са мускулести", отбеляза неотадавна Guardian. Размерът на бицепсите ви в наши дни се е превърнал в символ на статус, както и размерът на банковата ви сметка.

Причините за това са много, включително манията на технологичния свят по биохакерството и отношението към човешкото тяло като към машина, която може да бъде оптимизирана. В по-общ план живеем в обсебена от образа култура, която породи все повече проблеми с образа на тялото при момчетата и младите мъже. Мускулите винаги са се свързвали с мъжествеността, но през последните няколко десетилетия се наблюдава промяна в идеалите за мъжка красота: идеалната мъжка фигура е станала много по-обемна и трудна за постигане.

Проучване от 2006 г. например установи, че през последните 25 години екшън фигурите са станали по-мускулести.

 "Увеличаването на размерите на екшън фигурите може да допринесе за многофакторното развитие на идеализиран тип тяло, който се фокусира върху стройна, мускулеста физика", пишат изследователите. Свързано изследване от 2018 г. установи, че и момчетата, и момичетата "предпочитат хипермускулестите мъжки екшън фигури пред нормално мускулестите екшън фигури: [д]оказателство, че децата са усвоили идеала за мускулесто мъжко тяло".

Супергероите също са станали по-големи. Както посочва здравната писателка Сара Бери, Върколакът на Хю Джакман от 2000 г. е бил много по-малко разкъсан от най-новото му превъплъщение в образа на героя: "С годините физиката на Джакман се е променила толкова много, че сега оригиналният му Върколак изглежда не по-различен от тесто".

Всичко това не означава, че Безос и Зукърбърг имат проблеми с образа на тялото - просто възходът на мускулестите милиардери трябва да се разглежда в по-широкия контекст на по-мускулестото определение на мъжествеността. Дори технологичните титани изглежда са усвоили идеята, че по-голямото винаги е по-добро. Поне що се отнася до всичко, с изключение на размера на данъчната ви сметка.


Източник: theguardian.com


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.