Свързани новини

05.08.2022 12:08

Кали в изненадващ дует с българката, която разплака французите

Видян 2306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двете певици се запознават покрай френската версия на култовата песен на Кали 4-4-2, изпълнена от нашумялата ТикТок сензация  - Алекс Панайотова. Родената в България французойка взриви мрежата с кавъри на поп-фолк хитове на френски. Едно от най-успешните изпълнения на момичето, което трогна френските сърца, изпълнявайки български фолклор от балкона на апартамента си в началото на пандемичната 2020, е именно супер-хита на Кали  4-4-2. Фенове го изпращат на Кали и благодарение на това тя открива и се свързва с талантливата участничка от „България търси талант“ 2016-а. Двете се харесват от първа среща и вече заснеха видеоклип на песен, която носи името „ШантавУ“. Какво предстои да чуем и видим, Кали открехва съвсем малко завесата, споделяйки: „С Алекс започнахме работа по музикален проект заедно с BMX бенд. За основа сме стъпили на циганска песен. Има интересно звучене, наподобяващо това на великия Горан Брегович с малко привкус на Zaz,  текстът е  микс от ромски, френски, с който се заема Алекс, и български език, дело на дългогодишния приятел на Кали Росен Димитров.“ – разказва Кали и допълва: „Нарекохме триезичния проект „ШантавУ“, защото хем отразява емоцията и настроението, което ни завладя по време на снимките и реализацията, хем звучи някак френски.“ Песента има и френско заглавие - Je chante vous, което е игра на думи с българското, в превод:


 


„Пея за вас“. Кали и нейният екип избират да се заемат сами с цялата организация по заснемането на клипа. Освен, че Кали сама пише текста на български, който кореспондира с ромската част от песента, подготвя стайлинга и открива нов свой талант – изработката на бижута. Бохо настроението в клипа струи от всеки кадър, благодарение на специално подбраните от Кали дрехи за всеки от участниците. „Искахме да се покажем напълно натурални и естествени. Ефирът е претъпкан с излъскани пластмасови лица и тела.  Цялостното настроение бе за естественост – такива каквито сме – чорлави, прегрели от щедрото слънце и с това, което носим в сърцата си. Природата ни даде най-естествените декор и осветление, а никой от нас не бе виждал толкова красив залез. Хората, които станаха свидетели на нашето морско приключение в Созопол определиха звученето на „ШантавУ“, като Балкански Чамбао.“  наистина заснемането се превръща в истинско приключение. Целият екип и бенда пътуват с  лодка 30 минути до залив, от който се вижда най-красивият залез. В един от кадрите Кали и Александра яздят коне на плаж Корал. Цялата организация не минава без гафове. Идеята да заснемат част от кадрите в лавандулово и слънчогледово полета се оказва невъзможна, тъй като Кали и компания изпускат най-благоприятното време и, когато се връщат се оказва, че лавандулата е обрана, а слънчогледовите пити са така натежали, че не стават за предварително планираните снимки. Час по-късно групата открива, че са забравили дрона в София.


 


Междувременно барабанистът на бандата Евелин Методиев, който си е донесъл специални бохо дрехи от Истанбул, пристигайки на локацията за снимки, открива, че ги е забравил у дома, тръгвайки към родното Черноморие.  Проблемът намира решение на местния базар, но се оказва, че липсва още нещо. Компанията едвам успява да склони антиквар да отдаде под наем стар акордеон – реквизит, който е заложен предварително в сценария и на, който трябва да свири пианистът Виктор Николов. Приключенията продължават, когато се оказва, че той изпитва панически ужас от водата. Налага се капитан Георги от Созопол да го пренесе на ръце от лодката до сушата. В крайна сметка всичко завършва щастливо и всички инструменти, камери и реквизит са на снимачния терен. Атмосферата пресъздава щастливото споделяне на емоция и настроение, звучи музика, а Алекс свири на укулеле. В самия край на деня, когато „за секунди залеза потъваше в хоризонта, всички замълчахме и поглъщахме с всичките си сетива енергията на това вълшебство! Ние наистина вибрираме в една честота! Ние сме натурални хора и тези малки, а всъщност безмерно големи неща, са онова което ни прави истински щастливи!“ – допълва историята Кали. Режисьор, оператор, стилист, гримьор и идеолог на клипа към „ШантавУ“ е самата Кали. Монтажът е поверен на Алекс и Виктор. Видеото вече е в You Tube каналите на Кали и Алекс. В Тик Ток и Инстаграм профилите си Алекс и Кали разкриха настроението, което клипа носи. След премиерата на видеото предстои BTS, в който зрителите ще се запознаят с цялата забавна история около заснемането на „ШантавУ“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови