Сигурно не е случайно, че историческата драма на режисьоката и изпълнителката на главната женска роля Маиуен беше избрана да открие най-престижния кинофорум в света в Кан на 16 май. Деп играе мъжката главна роля на крал Люи XV, чиято любовница е Жан дю Бари. Това е първата копродуцирана от Саудитска Арабия френска лента и причината несъмнено е Джони Деп
01/03

Свързани новини

30.05.2023 15:40

Как Дж.Деп стана ракета-носител на С. Арабия като новата киносила

Видян 8626 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата година, когато Джони Деп още не беше върнал старата си слава заради процеса с бившата му жена Амбър Хърд, той получи две важни помощи от Саудитска Арабия.


Подкрепа за първата му роля от 3 г. насам във френската продукция Жан дю Бари и привилегията да бъде почетен гост на Red Sea Film Festival. Финансовите измерения на помощта не са известни. Но фестът в Джеда, на Червено море, се превърна и в спомоществувател на филма за неговата постпродукция.


Сигурно не е случайно, че историческата драма на режисьоката и изпълнителката на главната женска роля Маиуен беше избрана да открие най-престижния кинофорум в света в Кан на 16 май. Деп играе мъжката главна роля на крал Люи XV, чиято любовница е Жан дю Бари. Това е първата копродуцирана от Саудитска Арабия френска лента и причината несъмнено е Джони Деп.



Филмът беше представен на фестивала в Двореца на Кроазет вечерта във вторник, където се показват само премиери, а веднага след това тръгна по екраните в страната на Макрон. Резултатите му в неговия дебютен уикенд са приходи от 2 милиона евро, което е добре за френски филм само в рамките на собствената му държава. Международното разпространение тепърва предстои, а заради името и участието на Джони след победата му в съда със сигурност ще събере достатъчно зрители и пари по света, включително и в САЩ, откъдето е суперзвездата.


За Саудитска Арабия ангажирането с холивудския бунтар и фестивала в Кан като символно значение е огромно. То оповестява на света навлизането на нова киносила. Така преди 15 г. постъпваше Индия – днес най-голямата киноиндустрия на планетата, която отдавна вече не е само Боливуд, а и Толивуд, който спечели Оскар, Златен Глобус и куп още награди тази година.



Както забелязахме в Международното филмово градче, което се разполага до Двореца в линейния парк покрай морето от едната и Кроазет от другата страна, Саудитска Арабия този път бе заела мястото на руския павилион. До 2021 г. той беше най-голям, заедно с американския.


Вътре кипеше пъстър маратон от партита и представяния на филми и кинокомпании от страната, която освен във всички други нови за нея области като авиацията и туризма, планира да ги стимулира и с мощни инвестиции в киното. Показа невероятни гледки – прекрасно крайбрежие, наред с пустинята, и се опитва да привлича клиенти и като снимачна площадка със своите разнообразни, непознати, някои дори като космически пейзажи.


Нейните реклами със смайващи кадри на истинска природа и антични останки са във всички списания като Холивуд Рипортър, Варайъти, Скрийн, заедно с офертите за връщане на % от парите, ако човек реши да прави филм в Саудитска Арабия.


Борис Ангелов, Кан.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали