А програмният директор проф. Амелия Личева е избрала именно тази тема за концентриране на разговорите с поканените автори. Заповядайте във вторник – 6 декември от 17:30 часа в НДК, за да поставим заедно началото на най-голямото и престижно събитие за литература в България!

Свързани новини

01.12.2022 15:01

Италианският писател Доменико Дара идва в София

Видян 2248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 6 декември от 17:30 до 18:45 ч. ще се състои среща с писателя на сцената на фестивала - НДК, Мраморно фоайе. Модератор на събитието ще бъде Митко Новков. По време на събитието Доменико Дара ще разкаже повече за романа си „Малинверно“, за магията на книгите, която е преплел по очарователен начин с историята на своя герой, за вдъхновението и пътя на писателя. А читателите ще могат да зададат своите въпроси и да си вземат книга с автограф. След събитието авторът ще остане на щанда на издателство „Лемур“ (етаж 4, щанд 420). Авторът гостува по покана на Асоциация Българска книга и събитието е част от културната програма на Софийски международен литературен фестивал. Както обикновено, форумът събира на едно място български и световни автори. Тази година тематичният фокус на фестивала е ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ.


А програмният директор проф. Амелия Личева е избрала именно тази тема за концентриране на разговорите с поканените автори. Заповядайте във вторник – 6 декември от 17:30 часа в НДК, за да поставим заедно началото на най-голямото и престижно събитие за литература в България! Доменико Дара е роден в Катандзаро на 02.02.1971 г. и започва писателската си кариера с "Кратко есе върху Съвпаденията" („Нутрименти“, 2014 г.). Както с дебютната си творба, така и с втория си роман "Бележки за небесната механика" (2016) печели голяма популярност и одобрение от критици и читатели, както и редица награди.Сред отличията му са: награда Palmi, награда Viadana, награда Corado Alvaro, Premio Citta di Como Stresa 2017. Финалист е за престижната награда „Калвино“. През есента на 2022 г. получава и престижното италианско отличие Premio Brianza за романа си „Малинверно“. Книгата спечели както приза на критиката, така и наградата, която се определя от читателите – единодушен избор, който затвърждава неподражаемото очарование на красивата история за Астолфо Малинверно и Тимпамара.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни