Твърди се, че принц Чарлз е избрал пръстена Garrard, тъй като е бил подобен на брошка със сапфир и диамант, подарена на кралица Виктория от принц Албърт

Свързани новини

04.07.2022 11:37

Истинската история зад годежния пръстен на принцеса Даяна

Видян 5405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годежният пръстен на принцеса Даяна вероятно е едно от най-разпознаваемите бижута в света. Големият централен сапфир, заобиколен от диаманти, е емблематична част от историята на кралските бижута и и играе главна роля и на малкия екран. Сезон 4 на "Короната" обхваща периода между 1977 и 1990 г. , който, разбира се, включва връзката между принц Чарлз (Джош О'Конър) и покойната принцеса Даяна (Ема Корин), така че пръстенът сам по себе си е крадец на сцени. Но, както често се случва с драмите, базирани на реални събития, доколко те ще останат верни на действителността? Ще разгледаме истинската история зад годежния пръстен на принцеса Даяна.


 Когато през 1981 г. принц Чарлз моли 19-годишната лейди Даяна да се омъжи за него, той избира няколко пръстена от тогавашните бижутери Garrard, от които тя да избере. В тази малка бройка беше пръстенът Marguerite - 12-каратов овален син цейлонски сапфир, заобиколен от 14 диаманта, поставен върху 18-каратова лента от бяло злато.

Както вече знаем, това е пръстенът, който принцеса Даяна избира. Въпреки това се говори, че този избор е разбунил няколко пера. Вместо да нахлуе в колекцията от бижута на кралското семейство (както е било обичайно по онова време), принц Чарлз купува годежния пръстен от колекция на склад, което означава, че той не е изработен по поръчка и всеки член на обществото също може да закупи пръстена (ако разполага с 47 000 паунда, разбира се).


Твърди се, че принц Чарлз е избрал пръстена Garrard, тъй като е бил подобен на брошка със сапфир и диамант, подарена на кралица Виктория от принц Албърт като подарък за бъдещата му булка. Принц Алберт поръчва на Garrard да създаде брошката през 1840 г. , а кралица Виктория "открива, че я харесва толкова много, че решава да я носи на сватбения си ден като нещо синьо отпред на роклята си", казва Сара Прентис, настоящ творчески директор на Garrard, пред Vogue.

По време на 63-годишното си управление кралица Виктория натрупва огромна колекция от бижута. Въпреки това тя се връща към брошката със сапфир отново и отново, като я носи до смъртта на Алберт през 1861 г. Алберт, каза Прентис, също изпитвал особена любов към синия камък.


В завещанието си Виктория оставя брошката на короната, което означава, че реликвата винаги ще принадлежи на управляващия монарх, и изглежда, че кралица Елизабет е също толкова влюбена в нея. Кралицата е била виждана да го носи по много важни поводи, включително по време на кръщенето на принц Уилям през 1982 г. и при срещата си с президента Джон Кенеди през 1961 г.
Кралица Елизабет, носеща сапфир и диамантена брошка на кралица Виктория, когато се среща с Джон Ф Кенеди през 1961.
Бетман/Бетман/Гети Снимки
"[За брошката] се казва, че е оказала силно влияние върху принц Чарлз, когато той дошъл в Garrard, за да купи пръстен за лейди Даяна", казва Прентис. "Бих си представила, че като израснеш, заобиколен от майка си и баба си с такива красиви, невероятни бижута. . . това ще ти остане в съзнанието. "

По онова време имаше различни непотвърдени предположения защо Даяна е избрала този пръстен: защото е бил най-големият и най-скъпият или защото ѝ е напомнял за един от пръстените на майка ѝ. Каквото и да я е привлякло първоначално, е ясно, че тя го е харесала, тъй като продължава да носи пръстена дълго след развода си с принц Чарлз.
 
 
 
 
 
 
 

 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец