Журито на Националната филмова награда за 2022 г. е единодушно в решението си да отличи родената в Мадрид звезда, като в изявление описва 48-годишната носителка на "Оскар" като "емблематична актриса, чието блестящо наследство обогатява културното наследство на Испания"

Свързани новини

07.06.2022 11:07

Испания награди Пенелопе Крус за принос към киното

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенелопе Крус получи една от най-големите филмови награди в Испания за приноса си към испанското кино, съобщиха от Министерството на културата на страната в понеделник.




Журито на Националната филмова награда за 2022 г. е единодушно в решението си да отличи родената в Мадрид звезда, като в изявление описва 48-годишната носителка на "Оскар" като "емблематична актриса, чието блестящо наследство обогатява културното наследство на Испания".




"Отдадена на занаята си, тя се стреми към съвършенство в работата си, което ѝ позволява да създаде някои от най-незабравимите герои в историята на нашето кино", добави журито.




Признанието е най-новото допълнение към дългия списък с отличия на Крус - от Оскар за най-добра поддържаща женска роля във филма "Вики Кристина Барселона" до наградите на филмовите фестивали в Кан и Венеция за изпълненията ѝ във филмите "Volver" и "Паралелни майки".




Министър-председателят Педро Санчес поздрави Крус скоро след обявяването на наградата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със