Даяна, принцесата на Уелс, посещава Ню Йорк няколко пъти през годините и има една от най-известните си срещи по време на посещение в болницата в Харлем през февруари 1989 г.

Свързани новини

21.12.2022 13:42

Импровизираната постъпка на принцеса Даяна в Ню Йорк промени кралската роля на Кейт Мидълтън

Видян 3835 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Даяна, принцесата на Уелс, посещава Ню Йорк няколко пъти през годините и има една от най-известните си срещи по време на посещение в болницата в Харлем през февруари 1989 г.

Членовете на кралското семейство имат изключително богати дневници, пълни с ангажименти, благотворителна дейност и посещения в чужбина. Докато повечето от тях преминават безпроблемно и са просто част от ежедневието им, други си спечелват по-твърдо място в историята.

Един от моментите, които направиха точно това и според някои промениха завинаги начина, по който кралските особи подхождат към тях, беше забележителното пътуване на принцеса Даяна до Ню Йорк през февруари 1989 г.

По време на пътуването, което наскоро беше пресъздадено за сериала "Короната" на Netflix, покойната принцеса посети деца в неравностойно положение, срещна се с болни от СПИН в болница в Харлем и присъства на тържествена вечеря. Нейният открит и тактичен подход в крайна сметка работи за преодоляване на бариерите и прави кралските особи да изглеждат по-"нормални" - нещо, което следващото поколение все още прави.

Пристигането на принцесата на борда на "Конкорд" е очаквано с нетърпение и тълпи от хора се събират, за да зърнат кралската особа, която по това време е едва на 27 години.


Ден след като кацна в Ню Йорк, принцесата посети Henry Street Settlement в Долен Ийст Сайд заедно с Матилда Куомо, бившата първа дама на Ню Йорк.

По-късно същия ден тя посещава магазина за играчки FAO Schwarz и е заснета да си играе с играчки на британска тематика, сред които е и двигателят на танка Томас.

След вечерната галавечер предишната вечер Даяна прави своето емблематично посещение в отделението по СПИН в болницата в Харлем.


Принцесата, която е запалена по намаляването на стигмата, свързана със СПИН, е толкова развълнувана от пациентите, че неочаквано взима и прегръща 7-годишен пациент.

"Лос Анджелис Таймс" разказва за историческото посещение, като публикацията разкрива как Даяна е срещнала момчето, което стояло в болничния коридор с медицинската си сестра, и се спряла, за да го попита: "Много ли си тежък?"


Вестникът пише за събитието: "За две-три минути световете на бедността и изобилието се обединиха, докато принцесата и пациентът стояха в коридора, главата на момченцето беше на рамото на Даяна, а ръцете му - около врата ѝ. С тъжна усмивка принцесата най-накрая го сложи на земята. "

Откритото качество на Даяна е нещо, което много експерти използват като отправна точка за момента, в който кралското семейство започва да променя подхода си - тактика, която е особено видима при принца и принцесата на Уелс.


  ( Image: Getty)






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог