Георги Господинов взе Букър

Свързани новини

24.05.2023 09:05

Георги Господинов взе Букър за Времеубежище

Видян 5807 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Романът "Времеубежище" на Георги Господинов спечели най-престижната международна награда, давана за конкретна творба - "Букър". Призът бе връчен на церемония в британската столица Лондон, предаде БНР.

Господинов стана първият български писател с тази награда. Преводът на английски език е на Анджела Родел.

След връчването на наградата Георги Господинов благодари на организаторите, на преводача Анджела Родел и на издателство "Жанет-45", които издават книгата.

Писателят, който през по-голямата част от речта си говори на английски, честити 24 май на българите - Честит празник, честито чудо на езика. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Черната Клеопатра 24.05.2023 19:17

    Не му познавам писанията, ще го видя.Може да е добър, може да не е - вкусове разни. Трумън Капоти е гей, но Закуска в Тифани е шедьовър. Виж педофилията е отврат. Англичанин, на няколко бирички сподели, че в детския дом, в който майка му го е изпратила временно, докато гледа по-малката му сестричка (бащата ги изоставил) го изнасилили.Бил на 4г.

  • 003 До псевдо посателят Господинов 24.05.2023 11:41

    Какво се случва с нас, когато спомените ни изчезнат и се появят плазмодии като този? Всъщност, не е ли очевидно, че като се огледаме и взрем в западния свят - това се случва, обзема ни духовна мизерия и се превръщаме в морални мърши !!!

  • 002 Човек живял в България 24.05.2023 11:40

    Няма как да си либерал защитаващ педофилия и смяна на пола на 2 годишни деца и да си писател от каквато и да е величина. Освен на гейско-порно романчета за безполови джендъpиcти. Този "писател" да ходи да го натресе на майка си! Соросоидите се само награждават и ни натрапват бездарници за таланти. Определят го като "умен и красив", което доказва правотата ми !!!

  • 001 леля Гошо 24.05.2023 11:38

    На тоя пишман литератор, трябва да му е ясно, че не е важно колко награди ще му даде конюнктурата, а колко хора ще си купят и/или прочетат книгата му. Подозирам, че работата ще отиде на зле, че откак свят светува, все мазният отгоре плува !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.