Свързани новини

20.01.2022 09:31

Джон Малкович ще поставя в Народния театър

Видян 871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Джон Малкович ще поставя в Народния театър, съобщи ръководителят на най-голямата ни трупа Мариус Донкин по време на парламентарната комисия по културата и медиите, предаде impressio.dir.bg.



Очаква се американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г.



През 1976 г. Малкович става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на "Бродуей" с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman" (1984). За тази роля получава наградата "Еми", когато пиесата става телевизионен филм.



Дебютира в киното с филма "Място в сърцето" (1984), за който е номиниран за "Оскар" - за най-добра мъжка второстепенна роля. Получава номинация за "Оскар" и през 1994 г. за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория.



Малкович е номиниран също за "Сателит", БАФТА, две награди "Сатурн" и три награди "Златен глобус". Други филми с негово участие са "Място в сърцето", "Империята на Слънцето", "Опасни връзки", "Желязната маска", "Развратникът".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева