"Флеч би се влюбил в този албум. Нямаме търпение да го споделим с вас с скоро и да го представим на живо следващата година", добави и Дейв Гахан

Свързани новини

05.10.2022 15:32

Депеш Мод тръгват на турне с нов албум - Memento Mori

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Депеш Мод" се завръщат - само двама, но с нов албум и турне, първите от пет години насам. Те ще носят името Memento Mori (лат. - "помни, че си смъртен"), несъмнена препратка към кончината на съоснователя и кийбордист на групата Анди Флечър. На специална пресконференция на музикантите в Берлин бе обявено предстоящото турне на групата през пролетта и лятото на 2023 г. В сайта им бяха публикувани и датите. В списъка с градове София липсва, но българските фенове веднага се ориентираха към организация на концертен туризъм. Най-близките точки до нас са Загреб (23 юли) и Букурещ (26 юли). Концерти ще има и в Будапеща, Прага, Братислава, Милано, Болоня.

Все още няма дата за албума, но е известно, че той ще излезе от Columbia Records през пролетта. Memento Mori е 15-ият студиен албум на групата и излиза пет години след Spirit (2017), последван от турнето Global Spirit. "Започнахме работа в началото на пандемията, и темите са директно вдъхновени от тогавашните събития", казва Мартин Гор. "След като Флеч почина, решихме да продължим, защото сме сигурни, че той би искал това. И това придаде допълнително значение на проекта."

"Флеч би се влюбил в този албум. Нямаме търпение да го споделим с вас с скоро и да го представим на живо следващата година", добави и Дейв Гахан. "Имаме отново възможност да правим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем чувство на радост и сплотеност по наш собствен малък начин в свят, който изглежда постоянно в някакъв смут."

"Анди няма да бъде заменян. Той не може да бъде заменен", казаха двамата. Флечър почина през май на 60-годишна възраст. Към онзи момент не бе ясно дали легендарната синтпоп и ню уейв група, която започва като квартет през 1980 г. (съвсем в началото част от нея е и Винс Кларк), ще продължи да съществува.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на